Ψυχαγωγία στο σαλόνι σημαίνει: μια καλή τηλεόραση!

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ψυχαγωγία στο σαλόνι σημαίνει: μια καλή τηλεόραση!
Κάποτε, η τηλεόραση ήταν ένα σημαντικό κομμάτι του σαλονιού, όμως από μόνη της δεν ήταν το παν. Ούτε μπορούσε να παίξει μουσική χωρίς επιπλέον εξοπλισμό, ούτε γινόταν να συνδεθεί στο ίντερνετ για να βρούμε κάποια πληροφορία, ενώ τα μοντέλα άνω των 43” ήταν δυσεύρετα ή δυσπρόσιτα.

Κάποτε, η τηλεόραση ήταν ένα σημαντικό κομμάτι του σαλονιού, όμως από μόνη της δεν ήταν το παν. Ούτε μπορούσε να παίξει μουσική χωρίς επιπλέον εξοπλισμό, ούτε γινόταν να συνδεθεί στο ίντερνετ για να βρούμε κάποια πληροφορία, ενώ τα μοντέλα άνω των 43” ήταν δυσεύρετα ή δυσπρόσιτα.

Πόσο άλλαξαν οι καιροί και πλέον, οι τηλεοράσεις κάνουν όχι μόνο αυτά, αλλά ακόμη περισσότερα κι είναι πιο προσιτές από ποτέ. Αν περνάς ώρες βλέποντας ταινίες και σειρές, εκπομπές, αθλητικούς αγώνες, παίζεις σε κονσόλες ή θέλεις μια συσκευή που θα γίνει το κέντρο της ψυχαγωγίας στο σπίτι, τότε μια καλή τηλεόραση είναι… must!

Μια προσιτή επιλογή που κάνει… λίγο από όλα!

Με την αύξηση σε ποιότητα εικόνας και ανάλυσης, μια τηλεόραση μεγάλου μεγέθους έχει γίνει απαραίτητη, αφού ο μόνος λόγος να μην προτιμήσει κανείς κάποια στις 50” ή 55” είναι ο χώρος. Κι αυτό γιατί μοντέλα όπως η τηλεόραση Samsung U7172 προσφέρουν πλήθος λειτουργιών, άψογη εικόνα και μεγάλη οθόνη χωρίς να ξεφεύγουν σε τιμή. Για εκείνους που δεν κάνουν τρομερή χρήση ή δεν επιθυμούν να ξοδέψουν πολλά χρήματα, μια τέτοια λύση είναι ιδανική, συνδυάζοντας τεχνολογίες όπως HDR για ποιοτικά χρώματα, Wi-Fi για ασύρματη σύνδεση στο ίντερνετ και υποστήριξη εφαρμογών όπως Netflix.

Αντίστοιχα, η LG NanoCell 766QA κρατάει το κόστος σε προσιτά επίπεδα, υποστηρίζοντας όλες τις τεχνολογίες που θα περίμενε κανείς να βρει σε μια σύγχρονη TV (HDR, Wi-Fi κλπ) μαζί με ένα εντυπωσιακό πάνελ που αποτυπώνει ζωηρά και φωτεινά τα χρώματα.

Ένα υπερθέαμα για τους σινεφίλ!

Όλοι μας έχουμε υπάρξει σε παρέα όπου έγινε η ερώτηση «τι τηλεόραση να πάρω;» και σε δευτερόλεπτα, ακούστηκε η απάντηση «μία OLED». Κι όντως, μοντέλα όπως η LG OLED B3 είναι μια εξαιρετική πρόταση. Οι συγκεκριμένες τηλεοράσεις απευθύνονται κυρίως σε άτομα που παρακολουθούν πολλές ταινίες και σειρές ή παίζουν games, καθώς σε τέτοιες χρήσεις δείχνουν τις πραγματικές τους δυνατότητες.

Τα πάνελ τύπου OLED έχουν την μοναδική ικανότητα να δημιουργούν πραγματικό μαύρο στην οθόνη, σβήνοντας εντελώς τα pixels όπου πρέπει να υπάρχει πλήρης απουσία φωτός κι έτσι, το αποτέλεσμα είναι μαγευτικό ειδικά στις σκοτεινές σκηνές. Επομένως, τι καλύτερος τρόπος να βλέπεις ακριβή χρώματα, βαθύ μαύρο και κρυστάλλινη εικόνα αν όχι σε τέτοιο περιεχόμενο;

Φυσικά, οι δυνατότητες μιας τηλεόρασης OLED δεν περιορίζονται στα θετικά του πάνελ, αφού οι περισσότερες έρχονται με πλειάδα τεχνολογιών: HDR, Dolby Atmos, Dolby Vision, διάφορες τεχνολογίες βελτίωσης εικόνας και ήχου βασισμένες σε AI, δυνατό ενσωματωμένο ηχοσύστημα και πολλά ακόμη. Αν σκέφτεσαι να κάνεις το σαλόνι σου ένα μικρό σινεμά, τότε σίγουρα θα πρέπει να ρίξεις μια ματιά σε κάποια τηλεόραση OLED.

Για τους gamers και όσους θέλουν λίγο απ’ όλα, με ποιότητα!

Πέραν των OLED, μεγάλη πρόοδο έχουν σημειώσει οι τηλεοράσεις τύπου QLED, όπως η Samsung QLED Q60C. Συνδυάζουν τα καλύτερα στοιχεία των τηλεοράσεων LED με ορισμένα στοιχεία που θυμίζουν περισσότερο OLED: έχουν πολύ βαθύτερο μαύρο από μια απλή LED, όμως πολύ υψηλότερη φωτεινότητα από μια OLED. Με χαμηλό χρόνο απόκρισης, ζωηρά χρώματα και άψογη ποιότητα εικόνας, είναι μια εξαιρετική πρόταση ειδικά για όσους περνούν ώρες με ένα χειριστήριο κονσόλας στα χέρια ενώ τόσες γενιές αργότερα, έχουν βρει μια άψογη ισορροπία μεταξύ κόστους, μεγέθους και απόδοσης που τις κάνει ιδιαίτερα δελεαστικές.

Μια εξίσου ποιοτική πρόταση, είναι η Sony X90K. Τεχνολογίας LED μεν, υψηλών standards δε, αφού το πάνελ τύπου Full Array υπόσχεται πολύ αποτελεσματική σκίαση στα σκοτεινά σημεία, επαρκή φωτεινότητα σε κάθε εκατοστό του πάνελ και εικόνες που ζωντανεύουν μπροστά στα μάτια σου. Διαφέρει από μια τυπική LED, διότι διαχειρίζεται με πολύ μεγαλύτερη ακρίβεια την φωτεινότητα σε συγκεκριμένα σημεία της οθόνης, αντί να φωτίζεται παντού κι έτσι να μοιάζουν θαμπές ή να γκριζάρουν τα μαύρα. Βεβαίως, δεν υπολείπεται τεχνολογιών όπως HDR, προσφέροντας ένα ολοκληρωμένο πακέτο που καλύπτει πρακτικά κάθε τύπο θεατή.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider