Έρχεται σύντομα το WiFi στο Μετρό - Τα σχέδια για Internet στους συρμούς

Νίκη Παπάζογλου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Έρχεται σύντομα το WiFi στο Μετρό - Τα σχέδια για Internet στους συρμούς
Πότε θα εγκαινιαστεί ο πρώτος σταθμός - Πώς προχωρά το έργο για 5G στους συρμούς.

Ξεκλειδώνουν μετά από καιρό, πρόσθετες δυνατότητες για τους χρήστες του Μετρό της Αθήνας καθώς μπαίνει στις ράγες το έργο παροχής WiFi στους σταθμούς του υπόγειου σιδηρόδρομου, ενώ δρομολογείται σταδιακά και η εγκατάσταση 5G δικτύου στο υπόγειο δίκτυο.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες προς το τέλος του μήνα αναμένεται να εγκαινιαστεί ο πρώτος σταθμός που θα προσφέρει δωρεάν WiFi στους επιβάτες με τους αρμόδιους να εκτιμούν ότι οι διαδικασίες θα προχωρήσουν ταχύτατα ώστε να παρέχεται δωρεάν πρόσβασης στο internet και στους υπόλοιπους σταθμούς των μέσων σταθερής τροχιάς.

Το συγκεκριμένο έργο θα χρηματοδοτηθεί από κονδύλια - που δεν έχουν μέχρι σήμερα αξιοποιηθεί - του προγράμματος «WiFi4GR -Ανάπτυξη δημοσίων σημείων ασύρματης ευρυζωνικής πρόσβασης στο Διαδίκτυο» το οποίο προέβλεπε την εγκατάσταση WiFi Ηotspots σε 2.500 σημεία σε όλη την Ελλάδα και χρηματοδοτείτο και από την ΕΕ.

Internet και στους συρμούς

Πέρα από το εν λόγω έργο βέβαια αναμένεται, εδώ και αρκετό καιρό, και το έργο εγκατάστασης 5G δικτύου στις σήραγγες ώστε οι χρήστες του συγκεκριμένου μέσου μαζικής μεταφοράς να μπορούν να σερφάρουν απρόσκοπτα. Να θυμίσουμε ότι με στόχο να παρέχεται σήμα κινητής τηλεφωνίας σε όλο το δίκτυο του μετρό έχει υπάρξει στρατηγική συμφωνία μεταξύ της ΣΤΑΣΥ και των τηλεπικοινωνιακών παροχών.

Παρά τα βήματα που γίνονται προς την ολοκλήρωσή του βέβαια, δεν υπάρχει ακόμα σαφές χρονοδιάγραμμα λόγω τεχνικών δυσκολίων. Όπως έχει αναφερθεί στο παρελθόν οι εργασίες μπορούν να γίνουν μερικές μόνο για 2-3 ώρες, μεταμεσονύχτια, που το Μετρό παραμένει κλειστό. Το σίγουρο είναι ότι η εγκατάσταση θα ξεκινήσει αρχικά από το Ελληνικό με στόχο σε πρώτη φάση να καλυφθούν πέντε σταθμοί του μέσου σταθερής τροχιάς και οι μεταξύ τους σήραγγες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

WiFi4GR: Δωρεάν διαδίκτυο σε 2.500 σημεία σε 267 δήμους

Amazon: Μπαίνει στα 5G δίκτυα της Ευρώπης μέσω deal με την Telefonica Γερμανίας

Δοκιμές ρομποτικών συστημάτων που αξιοποιούν τα δίκτυα 5G με τη συμβολή του Ομίλου ΟΤΕ

gazzetta
gazzetta reader insider insider