Η Τουρκία «μπλόκαρε» το Instagram

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η Τουρκία «μπλόκαρε» το Instagram
«Πυρά» στην δημοφιλή πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης για «λογοκρισία» αναφορικά με αναρτήσεις που σχετίζονται με τον θάνατο του ηγέτη της Χαμάς, Ισμαήλ Χανίγια.

Την πρόσβαση στο Instagram απέκλεισε η ρυθμιστική αρχή του Διαδικτύου της Τουρκίας αφού εκπρόσωπος του Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επέκρινε την δημοφιλή πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης για «λογοκρισία» αναφορικά με αναρτήσεις που σχετίζονται με τον θάνατο του ηγέτη της Χαμάς, Ισμαήλ Χανίγια.

Το Instagram ήταν «μπλοκαρισμένο» στην Τουρκία από το πρωί της Παρασκευής, σύμφωνα με το Βloomberg. Ορισμένοι χρήστες ανέφεραν ότι η εφαρμογή για κινητά δεν ανανεώνονταν με νέο περιεχόμενο. Η Άγκυρα έχει στρέψει τα βέλη της κατά του Τελ Αβίβ και τις ισραηλινές επιθέσεις στη Λωρίδα της Γάζας, εκφράζοντας την αλληλεγγύη της προς την Χαμάς.

Την Τετάρτη, ο επικεφαλής επικοινωνίας της τουρκικής Προεδρίας και δεξί χέρι του Ερντογάν, Φαχρετίν Αλτούν κατηγόρησε το Instagram ότι «αποτρέπει ενεργά τους ανθρώπους να δημοσιεύουν συλλυπητήρια μηνύματα για τον θάνατο του ηγέτη της Χαμάς» χωρίς να υπάρχουν αναφορές για παραβιάσεις της πολιτικής της Meta.

Αξίζει να σημειωθεί πως η τουρκική κυβέρνηση έχει περιορίσει την πρόσβαση σε πολλά apps από social media στο παρελθόν κατά τη διάρκεια τρομοκρατικών γεγονότων και μεγάλων φυσικών καταστροφών, επικαλούμενη κυρίως λόγους ασφαλείας. Το κυβερνητικό «μπλόκο» έχει ανησυχήσει οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων και πολιτικούς της αντιπολίτευσης καθώς περιορίζεται η ελευθερία του λόγου και της έκφρασης.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ο Χανίγια ενταφιάζεται στο Κατάρ

Χεζμπολάχ: «Αναπόφευκτη» η απάντηση στα χτυπήματα του Ισραήλ

Βουτιά στο ιαπωνικό χρηματιστήριο

gazzetta
gazzetta reader insider insider