Ρεκόρ πωλήσεων το 2017 για την Pylones Hellas

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ρεκόρ πωλήσεων το 2017 για την Pylones Hellas

Σε ένα από τους σημαντικότερους system integrators της ελληνικής αγοράς ψηφιακών τεχνολογιών έχει εξελιχθεί η Pylones Hellas, η οποία κατάφερε να κλείσει και το 2017 με θετικό πρόσημο και με κέρδη προ φόρων που φτάνουν το μισό εκατομμύριο.

Η εταιρεία κατάφερε, για έβδομη συνεχόμενη χρονιά, να αυξήσει τον κύκλο εργασιών της και παρά τη δύσκολη οικονομική συγκυρία να πετύχει ρεκόρ πωλήσεων ενώ στα μελλοντικά σχέδιά της περιλαμβάνεται η περαιτέρω ανάπτυξή της τόσο εντός όσο και εκτός συνόρων.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της εταιρείας, ο κύκλος εργασιών για το 2017 διαμορφώθηκε στα 6,88 εκατ. ευρώ έναντι 6,07 εκατ. ευρώ το 2016 και 4,85 εκατ. ευρώ το 2015, ενώ τα κέρδη προ φόρων τριπλασιάστηκαν σε σχέση με το 2016.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Pylones Hellas, η οποία κλείνει φέτος τα 20 της χρόνια, εστιάζει σε προϊόντα κι υπηρεσίες ασφαλείας IT υποδομών συνεργαζόμενη με κορυφαίους παγκόσμιους κατασκευαστές. Στρατηγική κίνηση για την επιτυχημένη αυτή πορεία αποδείχτηκε και η επένδυση της εταιρείας σε υπηρεσίες secutiry, πριν από 7 περίπου χρόνια.

Με τις λύσεις εξυπηρετούν το μεγαλύτερο κομμάτι της ελληνικής αγοράς ενώ στο πελατολόγιό της περιλαμβάνονται οι 4 κορυφαίοι ελληνικοί τηλεπικοινωνιακοί πάροχοι (ΟΤΕ, Wind, Forthnet, Vodafone), οι 4 μεγαλύτερες τράπεζες σε Ελλάδα και Κύπρο που αξιοποιούν τις λύσεις της F5 Networks καθώς και διάφορες εφοπλιστικές εταιρείες, αναλαμβάνοντας είτε την συνδεσιμότητα των πλοίων είτε την μηχανοργάνωση των κεντρικών τους γραφείων.

Μεγάλο άνοιγμα πραγματοποιεί τον τελευταίο καιρό και στον τουριστικό κλάδο, εξυπηρετώντας μέχρι στιγμής πάνω από 50 ξενοδοχεία 4* και 5* σε όλη την Ελλάδα, κατά κύριο λόγο μεγάλες αλυσίδες με all inclusive υπηρεσίες. Μεταξύ των βασικών πελατών της συγκαταλέγονται οι Grecotel, Hilton, Aldemar ενώ θα αναλάβει και μέρος της υλοποίησης του δικτύου του Αστέρα, συγκεκριμένα το data center.

Τα ξενοδοχεία χρησιμοποιούν συνολικά περισσότερα από 6.500 wireless access points της HPE-Αruba, ενώ σημαντικός αριθμός βιομηχανιών, καθώς και ναυτιλιακών και κατασκευαστικών εταιρειών αξιοποιούν εγκατεστημένες λύσεις από την Pylones με χρήση τεχνολογιών από τις HPE, Microsoft, IBM, Cisco, Forcepoint, Checkpoint, PaloAlto, Riverbed κλπ.

«Η συνεχιζόμενη αυτή αύξηση – συνολικά πάνω από 40% μέσα στα τελευταία 3 χρόνια - αποδεικνύει ότι η Pylones Hellas παραμένει ψηλά στην εκτίμηση των μεγάλων και μεσαίων επιχειρήσεων του ιδιωτικού τομέα στους οποίους απευθύνεται, και ότι η εστίαση πάνω σε προϊόντα και υπηρεσίες ασφάλειας ΙΤ υποδομών κορυφαίων παγκόσμιων κατασκευαστών ήταν απόλυτα επιτυχημένη» δήλωσε ο κ. Εμμανουήλ Νέτος, Γενικός Διευθυντής της Pylones Hellas. «Η συνεχιζόμενη αύξηση του τζίρου συνδυάστηκε με δύο επιπλέον θετικά στοιχεία: α) τη διεύρυνση του πελατολογίου στο εξωτερικό, και β) την πλήρη ενσωμάτωση νέων λύσεων ασφάλειας από τη Forcepoint και την IBM στο χαρτοφυλάκιο προϊόντων και λύσεων της Pylones Hellas».

Ο στόχος για την επόμενη διετία, όπως ανέφερε ο κ. Αλέξανδρος Διογένους, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Pylones είναι να συνεχιστεί η ανοδική πορεία και ειδικότερα να διπλασιαστεί ο τζίρος της εταιρείας. Όπως διευκρινίστηκε από τα στελέχη της Pylones Hellas, στρατηγικοί συνεργάτες και πυλώνες στην πορεία αυτή θα συνεχίσουν να είναι οι F5 Networks, HPE, IBM και Microsoft με τις πολυάριθμες λύσεις τους σε τομείς όπως η ασφάλεια, τα ενσύρματα και ασύρματα δίκτυα, το storage, τα business critical συστήματα, τα datacenters και το cloud.

Παράλληλα θα γίνει και μια προσπάθεια επέκτασης των δραστηριοτήτων της εταιρείας και στο εξωτερικό υπό την έννοια της συνεργασίας με άλλες εταιρείες που ήδη πουλούν λύσεις σε επιχειρήσεις εκτός συνόρων.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider