Γεμίζουν οι δημοφιλείς προορισμοί τα Χριστούγεννα

Ρομίνα Νικηφόρου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Γεμίζουν οι δημοφιλείς προορισμοί τα Χριστούγεννα
Οι περισσότεροι επισκέπτες κλείνουν δωμάτια για δύο έωςτρεις διανυκτερεύσεις ενώ οι ξενοδόχοι ποντάρουν και στις κρατήσεις της τελευταίας στιγμής.

Σε υψηλά επίπεδα κυμαίνονται οι πληρότητες στους δημοφιλείς προορισμούς της χώρας για τα Χριστούγεννα, ωστόσο όπως φαίνεται, ακόμη και την τελευταία στιγμή οι επισκέπτες θα καταφέρουν βρουν διαθέσιμα δωμάτια.

Όπως λένε οι ιδιοκτήτες ξενοδοχείων στο insider.gr οι περισσότερες κρατήσεις των γιορτών γίνονται κατά μέσο όρο για τρεις διανυκτερεύσεις. Το γεγονός ότι οι αργίες Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς πέφτουν φέτος στη μέση της εβδομάδας δεν βοήθησε, όπως επισημαίνουν, ώστε να αυξηθούν οι μέρες παραμονής των επισκεπτών.

Όσον αφορά στις τιμές στις περισσότερες περιπτώσεις παραμένουν στα ίδια επίπεδα με πέρσι.

ΧΙΟΝΔΡΟΜΙΚΟ

Δράμα

Μείωση 5-6% σε σχέση με πέρσι παρουσιάζουν οι κρατήσεις στη Δράμα με την πληρότητα να φτάνει το 70% την περίοδο από 22 Δεκεμβρίου έως 6 Ιανουαρίου. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ένωσης ξενοδόχων του Νομού, Άγγελο Καλία, οι επισκέπτες κλείνουν δωμάτια για τρεις διανυκτερεύσεις ενώ οι τιμές, ξεκινούν από 45 ευρώ για ένα απλό δίκλινο και φτάνουν τα 120 ευρώ ανάλογα και με τις παροχές του ξενοδοχείου.

Πήλιο

Στο 90% φτάνει η πληρότητα στα ξενοδοχεία του Πηλίου και του Βόλου. Όπως λέει ο πρόεδρος των ξενοδόχων της περιοχής, Γιώργος Ζαφείρης υπάρχει ακόμα διαθεσιμότητα σε δωμάτια, με τις τιμές να κυμαίνονται από 60 έως 120 ευρώ. Οι επισκέπτες συνήθως κλείνουν για 3 με 4 μέρες.

«Αλίμονο αν δεν ήμασταν γεμάτοι και αυτές τις μέρες. Το θέμα είναι τι γίνεται πριν και μετά τα Χριστούγεννα. Ο Νοέμβριος είναι γενικά ένας δύσκολος μήνας, όπως και οι αρχές Δεκεμβρίου, αν και φέτος είχαμε αρκετούς επισκέπτες στη στολισμένη πόλη του Βόλου. Από εκεί και πέρα περιμένουμε να χιονίσει για έχουμε επισκέπτες και στα χιονοδρομικά» σημειώνει ο κ. Ζαφείρης.

Τρίκαλα

Το 100% θα αγγίξει η πληρότητα στα Τρίκαλα σύμφωνα με τον πρόεδρο των ξενοδόχων της περιοχής, Σωτήρη Φαμίση. Οι περισσότεροι επισκέπτες κλείνουν δωμάτια για 2 με 3 μέρες ενώ οι τιμές κυμαίνονται από 70 έως 120 ευρώ.

Καλάβρυτα

Ξεπερνά το 80% η πληρότητα στα Καλάβρυτα για την περίοδο των Χριστουγέννων. Ο πρόεδρος των ξενοδόχων της περιοχής, Κωνσταντίνος Δαφαλιάς επισημαίνει ότι υπάρχουν διαθέσιμα δωμάτια και για όσους το αποφασίσουν την τελευταία στιγμή ενώ οι τιμές παραμένουν στα ίδια επίπεδα με πέρσι.

Αρκαδία

Η πληρότητα λίγες μέρες πριν τα Χριστούγεννα, στην ορεινή Αρκαδία έφταναν το 80%. Ο πρόεδρος των ξενοδόχων της περιοχής Κώστας Μαρινάκος, εκτιμά ωστόσο τα περισσότερα δωμάτια θα γεμίσουν με ταξιδιώτες της τελευταίας στιγμής και η πληρότητα θα αγγίξει το 90%.Οι τιμές κυμαίνονται από 60 έως 120 ευρώ ανάλογα με τις παροχές που προσφέρει το ξενοδοχείο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider