Αγαπηδάκη: Αύξηση στα περιστατικά αναπνευστικών λοιμώξεων στις πληγείσες περιοχές - Πού είναι το νερό ακατάλληλο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Αγαπηδάκη: Αύξηση στα περιστατικά αναπνευστικών λοιμώξεων στις πληγείσες περιοχές - Πού είναι το νερό ακατάλληλο
Στα 48 ανέρχονται τα περιστατικά γαστρεντερίτιδας και στα 65 τα περιστατικά αναπνευστικών λοιμώξεων που καταγράφονται στις πληγείσες από την κακοκαιρία περιοχές της Θεσσαλίας.

Στα 48 ανέρχονται τα περιστατικά γαστρεντερίτιδας και στα 65 τα περιστατικά αναπνευστικών λοιμώξεων που καταγράφονται στις πληγείσες από την κακοκαιρία περιοχές της Θεσσαλίας, όπως ανέφερε η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας, Ειρήνη Αγαπηδάκη, κατά την ενημέρωση από το Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων στη Λάρισα.

«Στις 26 δομές Υγείας του ΕΣΥ που βρίσκονται στις περιφερειακές ενότητες Λάρισας, Μαγνησίας, Τρικάλων και Καρδίτσας προσήλθαν το τελευταίο 24ωρο 1396 άνθρωποι με διάφορα ενοχλήματα υγείας. Από αυτούς 48 άτομα διαγνώστηκαν με γαστρεντερίτιδα και 65 με λοιμώξεις του αναπνευστικού. Σε σχέση με χθες έχουμε δύο κρούσματα γαστρεντερίτιδας και 41 λοιμώξεις του αναπνευστικού», είπε χαρακτηριστικά η Αναπληρώτρια Υπουργός.

Δίκτυο υδροδότησης και εντομολογική επιτήρηση

Αναφερόμενη στο δίκτυο υδροδότησης, η κ. Αγαπηδάκη διευκρίνισε για μια ακόμη φορά: «Όταν λέμε ότι το νερό είναι κατάλληλο για ανθρώπινη χρήση, σημαίνει ότι μπορούμε το νερό αυτό να το χρησιμοποιήσουμε για να πιούμε, για να κάνουμε μπάνιο, για να μαγειρέψουμε, να παρασκευάσουμε ποτά, να πλύνουμε λαχανικά».

Παράλληλα αναφέρθηκε στα αποτελέσματα των τελευταίων εργαστηριακών ελέγχων. Σύμφωνα με αυτά:
Στο Δήμο Βόλου το νερό δεν είναι κατάλληλο για ανθρώπινη χρήση. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για πλύσιμο αυλών ή άλλες εργασίες, αλλά για ανθρώπινη χρήση πρέπει να χρησιμοποιείται βρασμένο νερό στους 100 βαθμούς Κελσίου για 3 λεπτά.
Όπως ενημέρωσε η κ. Αγαπηδάκη κατάλληλο είναι το νερό στους Δήμους: Αλμυρού, Ρήγα Φεραίου, Καρδίτσας, Μουζακίου, Λάρισας, Ελασσώνας, Τυρνάβου, Αγιάς, Τεμπών, Τρικκαίων και Μετεώρων (εφόσον παρέχεται από τις γεωτρήσεις).
Ακατάλληλο είναι στους Δήμους: Νοτίου Πηλίου, Παλαμά, Σοφάδων, Αργιθέας, Λίμνης Πλαστήρα, Φαρσάλων, Κιλελέρ, Πύλης και Φαρκαδόνας.

Τέλος, τόνισε ότι έχει ήδη ενταθεί η εντομολογική επιτήρηση και την επόμενη εβδομάδα θα είναι διαθέσιμα πιο πλούσια δεδομένα για την εντομολογική δραστηριότητα.

Αναφορικά με τα προβλήματα που παρατηρήθηκαν στη διάθεση φαρμάκων υψηλού κόστους στην περιοχή του Βόλου, τόνισε ότι εντός 24 ωρών υλοποιήθηκαν όλες οι απαραίτητες ενέργειες από τον ΕΟΠΥΥ και από σήμερα 13/9/2023 οι ασφαλισμένοι θα μπορούν να προμηθεύονται τα φάρμακα υψηλού κόστους ψυγείου (ψυχρής αλυσίδας) από το διατιθέμενο χώρο του Συνεταιρισμού Φαρμακοποιών Θεσσαλίας (1η Βιομηχανική Περιοχή Βόλου), από τις 8:00πμ – 4:00μμ.
Σύμφωνα με τον ΕΟΠΥΥ, πάντως, εναλλακτικά όσοι δεν μπορούν να προσέλθουν στο χώρο του Συνεταιρισμού Φαρμακοποιών Θεσσαλίας, μπορούν να παραγγέλνουν τα φάρμακα τους το πρωί στο Φαρμακείο του Βόλου (Θρακών 20 Βόλος, τηλ.24210- 20625) και να τα παραλαμβάνουν μετά τις 2:00μμ, της ίδιας μέρας στο φαρμακείο.

«Είναι σημαντικό οι πολίτες ούτε να πανικοβάλλονται, ούτε να εφησυχάζουν. Είμαστε εδώ, ενημερώνουμε υπεύθυνα, είμαστε δίπλα τους και θα παραμείνουμε δίπλα τους. Θα περάσουμε με ασφάλεια και αυτή τη δοκιμασία», κατέληξε η κ. Αγαπηδάκη.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Αυγενάκης: Fake news οι εκτιμήσεις για το μέγεθος των ζημιών και την καταλληλότητα των εδαφών

Σύσκεψη υπό τον Κ. Μητσοτάκη για τη Θεσσαλία – Δημόσια υγεία, απάντληση υδάτων και κρατική αρωγή οι προτεραιότητες

Πλημμύρες στη Λιβύη: Έκτακτη βοήθεια της ΕΕ μέσω του Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας

gazzetta
gazzetta reader insider insider