Οι πιο κοινοί μύθοι σχετικά με τον καρκίνο και τη διατροφή

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Οι πιο κοινοί μύθοι σχετικά με τον καρκίνο και τη διατροφή
Με μία αναζήτηση «καρκίνος και διατροφή» στο διαδίκτυο, θα εμφανιστούν άρθρα με πληροφορίες που μπορεί και να μην είναι ιατρικά ακριβείς.

Με μία αναζήτηση «καρκίνος και διατροφή» στο διαδίκτυο, θα εμφανιστούν άρθρα με πληροφορίες που μπορεί και να μην είναι ιατρικά ακριβείς. Δυστυχώς, η παραπληροφόρηση μπορεί να οδηγήσει σε περιττές και μερικές φορές επιβλαβείς αλλαγές στη διατροφή, οι οποίες μπορούν να επηρεάσουν την υγεία.

Οι πιο κοινές παρανοήσεις

Τροφοδοτεί η ζάχαρη τον καρκίνο;

Αυτή είναι η κορυφαία ερώτηση που κάνουν οι περισσότεροι. Η σύντομη απάντηση είναι ότι δεν μπορείτε να αποτρέψετε τον καρκίνο εξαλείφοντας τη ζάχαρη. Δεν υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις ότι η ζάχαρη προκαλεί καρκίνο ή ότι η κατανάλωσή της κάνει τα καρκινικά κύτταρα να αναπτύσσονται ταχύτερα. Ωστόσο, η υπερκατανάλωση ζάχαρης, ιδιαίτερα των προστιθέμενων σακχάρων σε ποτά και τρόφιμα, μπορεί να οδηγήσει σε παχυσαρκία, η οποία αποτελεί σημαντικό παράγοντα κινδύνου για καρκίνο.

Μπορούν τα τεχνητά γλυκαντικά να προκαλέσουν καρκίνο;

Αυτή τη στιγμή, δεν υπάρχουν ισχυρά στοιχεία που να υποδηλώνουν ότι τα τεχνητά γλυκαντικά συνδέονται άμεσα με τον κίνδυνο καρκίνου.

Πρέπει να αποφεύγονται τα επεξεργασμένα κρέατα;

Υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις ότι η κατανάλωση επεξεργασμένων κρεάτων που είναι αλατισμένα, καπνιστά, ωριμασμένα ή έχουν προσθήκη χημικών συντηρητικών αυξάνουν τον κίνδυνο καρκίνου, και συγκεκριμένα καρκίνου του παχέος εντέρου . Παραδείγματα επεξεργασμένων κρεάτων περιλαμβάνουν:

- Μπέικον
- Ζαμπόν
- Λουκάνικα

Διαβάστε περισσότερα στο jenny.gr

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Εθνικό Πρόγραμμα Παιδιατρικών Εμβολιασμών: Τα επιδημιολογικά και οικονομικά οφέλη στην Ελλάδα

Le Monde: Εκατοντάδες γενόσημα φάρμακα ενδέχεται να αποσυρθούν από την ευρωπαϊκή αγορά

«Καμπανάκι» επιστημόνων: Η ατμοσφαιρική ρύπανση είναι πλέον πιο φονική από το κάπνισμα

gazzetta
gazzetta reader insider insider