Διαβήτης τύπου 1: Άνοδος στα παιδιά τις τελευταίες δεκαετίες παγκοσμίως

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Διαβήτης τύπου 1: Άνοδος στα παιδιά τις τελευταίες δεκαετίες παγκοσμίως
Τις τελευταίες δεκαετίες, οι ερευνητές έχουν παρατηρήσει ανησυχητική άνοδο στη συχνότητα του διαβήτη τύπου 1 στα παιδιά παγκοσμίως.

Τις τελευταίες δεκαετίες, οι ερευνητές έχουν παρατηρήσει ανησυχητική άνοδο στη συχνότητα του διαβήτη τύπου 1 στα παιδιά παγκοσμίως. Κάποτε γνωστός ως νεανικός διαβήτης επειδή ξεκινά συχνά στην παιδική ηλικία, ο διαβήτης τύπου 1 ήταν η λιγότερο κοινή μορφή αυτής της διαταραχής του σακχάρου στο αίμα, αντιπροσωπεύοντας μόλις το 5% έως 10% όλων των περιπτώσεων διαβήτη.

Για τις περιπτώσεις διαβήτη τύπου 2, οι οποίες αυξάνονται επίσης στα παιδιά, ο λόγος είναι γνωστός - η κατάσταση τροφοδοτείται σε μεγάλο βαθμό από την παχυσαρκία, σύμφωνα με την Εθνική Βιβλιοθήκη Ιατρικής (NLM) . Αλλά οι ειδικοί εξακολουθούν να προσπαθούν να καταλάβουν γιατί ο αριθμός των παιδιών με διαβήτη τύπου 1 αυξάνεται συνεχώς.

Προκειμένου να προσδιοριστεί ο λόγος που έχει αυξηθεί η συχνότητα του διαβήτη τύπου 1 χρειάζονται περισσότερες μελέτες, ενώ ο προσδιορισμός της αιτίας μπορεί να είναι δύσκολος καθώς οι παράγοντες κινδύνου για αυτόν τον διαβήτη δεν είναι τόσο ξεκάθαροι όσο για τον διαβήτη τύπου 2.

Διαβάστε περισσότερα στο jenny.gr

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

My market: Δίπλα στους μαθητές των σχολείων της Φαρκαδόνας

J&J Innovative Medicine: Συνάντηση με τον Άδωνι Γεωργιάδη για τις κλινικές μελέτες στην Ελλάδα

Ανατροπή με τις συντάξεις Νοεμβρίου - Πότε πληρώνονται και γιατί

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider