Η γαστρίτιδα είναι μια φλεγμονή, βραχυπρόθεσμη ή και μακροχρόνια, με τα πιο κοινά συμπτώματα να περιλαμβάνουν πόνο στο στομάχι, φούσκωμα, ναυτία, έμετο, παλινδρόμηση και δυσπεψία.
Ο εντοπισμός της αιτίας της γαστρίτιδας μπορεί να επιτευχθεί με την κατάλληλη παρέμβαση και τις επιλογές τροφίμων. Τα φάρμακα, οι ασθένειες, οι ιοί του στομάχου και οι στομαχικές αλλαγές συχνά προκαλούν οξεία (βραχυπρόθεσμη) γαστρίτιδα. Αυτοί οι τύποι γαστρίτιδας συνήθως υποχωρούν μόλις προσδιοριστεί και λυθεί η αιτία. Από την άλλη πλευρά, η χρόνια γαστρίτιδα σχετίζεται με λοιμώξεις από ελικοβακτηρίδιο του πυλωρού, υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ ή ανοσοποιητικές παθήσεις.
Η διατροφή για τη γαστρίτιδα προορίζεται να προσφέρει ανακούφιση κατά τη διάρκεια μιας οξείας έξαρσης και μια μακροχρόνια δίαιτα αποτρέπει περαιτέρω βλάβες και βοηθά στην αποκατάσταση της υγείας του εντέρου. Ορισμένες τροφές είναι πιο προβληματικές για την πέψη του στομάχου κατά τη διάρκεια μιας οξείας έξαρσης. Μόλις επιλυθεί η έξαρση, ένα άτομο μπορεί συνήθως να συνεχίσει μια ισορροπημένη διατροφή.
Διαβάστε περισσότερα στο jenny.gr