Ο CEO της UBS έβγαλε πάνω από 15 εκατ. δολάρια σε ένα χρόνο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ο CEO της UBS έβγαλε πάνω από 15 εκατ. δολάρια σε ένα χρόνο
Ο Διευθύνων Σύμβουλος της UBS, Sergio Ermotti, που αιφνιδιαστικά επέστρεψε στο τιμόνι της εταιρείας για να επιβλέψει την εξαγορά της Credit Suisse έχει δει το λογαριασμό του να «φουσκώνει» κατά 14,4 εκατ. ελβετικά φράγκα (15,9 εκατ. δολάρια) μέσα στο 2023.

Κατά 14,4 εκατ. ελβετικά φράγκα (15,9 εκατ. δολάρια) «φούσκωσε» μέσα στο 2023 ο λογαριασμός του διευθύνοντος συμβούλου της UBS, Sergio Ermotti, που αιφνιδιαστικά επέστρεψε στο τιμόνι της εταιρείας για να επιβλέψει την εξαγορά της Credit Suisse.

Στα τέλη του περασμένου Μαρτίου ο ελβετικός τραπεζικός κολοσσός ανακοίνωσε την επιστροφή του Ermotti για δεύτερη θητεία ως Διευθύνων Σύμβουλος αντικαθιστώντας τον Ralph Hamers, εν όψει της απόκτησης της Credit Suisse, που όπως φαίνεται έφερε εις πέρας με μεγάλη επιτυχία. Άλλωστε διέθετε την εμπειρία που ένα τέτοιο εγχείρημα απαιτεί καθώς είχε προηγουμένως διατελέσει στην ίδια θέση για 9 χρόνια (2011-2020).

Ο Hamers, κατά την τελευταία χρονιά του στη θέση αυτή, το 2022, κέρδισε 12,6 εκατ. ελβετικά φράγκα σύμφωνα με την ετήσια έκθεση της UBS που δημοσιεύθηκε την Πέμπτη. Συνολικά, το εκτελεστικό συμβούλιο της UBS, έλαβε ένα πακέτο αποδοχών ύψους 140,3 εκατ. ελβετικών φράγκων το 2023, από τα 106,9 εκατ. φράγκα που είχαν αποδοθεί το 2022.

Τα μπόνους που καταβλήθηκαν στους υπαλλήλους της νέας συγχωνευμένης τράπεζας ανήλθαν συνολικά σε 4,5 δισ. δολάρια, τα περισσότερα από τα οποία καταβλήθηκαν σε μετρητά, όπως αποκάλυψε η Τράπεζα. Η UBS σε προσπάθεια να μειώσει τα κόστη, ως μέρος της διαδικασίας ενσωμάτωσης της Credit Suisse, προχώρησε σε μείωση 14% της δεξαμενής των μπόνους σε σχέση με το 2022.

Από τις 5 Απριλίου 2023 οπότε πήρε τα ηνία ο Ermotti οι μετοχές της UBS έχουν κερδίσει πάνω από 52%.

Φωτογραφία: Getty Images / Ideal Image

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

H Home Depot εξαγοράζει την SRS Distribution έναντι 18,25 δισ. δολαρίων

Ναυπηγεία Ελευσίνας: Η μεγαλύτερη πλωτή δεξαμενή της χώρας τέθηκε σε πλήρη λειτουργία μετά από 13 χρόνια

Mytilineos: Ξεκινά η υλοποίηση της mega «πράσινης» επένδυσης στον Καναδά

gazzetta
gazzetta reader insider insider