Tesla: Ζητά από τους μετόχους να ψηφίσουν ξανά για την αμοιβή 56 δισ. του Μασκ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Tesla: Ζητά από τους μετόχους να ψηφίσουν ξανά για την αμοιβή 56 δισ. του Μασκ
Την επαναφορά του πακέτου αμοιβής ύψους 56 δισ. δολαρίων του Έλον Μάσκ θα ζητήσει η Tesla από τους μετόχους, το οποίο ένας δικαστής του Ντέλαγουερ ακύρωσε νωρίτερα αυτό το έτος, αφού έκρινε ότι η συμφωνία αποζημίωσης ρεκόρ ήταν «βαθιά εσφαλμένη».

Την επαναφορά του πακέτου αμοιβής ύψους 56 δισ. δολαρίων του Έλον Μάσκ θα ζητήσει η Tesla από τους μετόχους, το οποίο ένας δικαστής του Ντέλαγουερ ακύρωσε νωρίτερα αυτό το έτος, αφού έκρινε ότι η συμφωνία αποζημίωσης ρεκόρ ήταν «βαθιά εσφαλμένη».

Η Tesla δήλωσε επίσης την Τετάρτη ότι θα ζητήσει από τους μετόχους να εγκρίνουν τη μεταφορά της σύστασης της εταιρείας από το Ντέλαγουερ στο Τέξας. Ο Μασκ είχε προτείνει την κίνηση αυτή αφού το πακέτο αποδοχών του κρίθηκε παράνομο. Η ανακοίνωση ήρθε λίγες μέρες μετά την ανακοίνωση της Tesla ότι θα μειώσει το εργατικό της δυναμικό κατά 10%, όπως αναφέρει το CNBC

Η Tesla ανακοίνωσε ότι η δικαστική απόφαση δημιούργησε ένα «θεμελιώδες πρόβλημα για την εταιρεία». Η Tesla είχε ζητήσει για πρώτη φορά το 2018 από τους μετόχους να ψηφίσουν το πακέτο αποδοχών του Μασκ, το οποίο ακυρώθηκε μετά τη μήνυση που είχε καταθέσει ο μέτοχος Ρίτσαρντ Τορνέτα.

Τον Ιανουάριο η δικαστής Κάθαλιν ΜακΚόρμικ είχε αποφασίσει ότι η έγκριση της συμφωνίας αμοιβής από το ΔΣ της Tesla ήταν «βαθιά προβληματική», διαπιστώνοντας ότι ο Μασκ, και όχι το διοικητικό συμβούλιο της Tesla, έλεγχε την εταιρεία και ότι η επιτροπή αποζημιώσεων του διοικητικού συμβουλίου, αντί να διαπραγματευτεί με τον Μασκ για τους όρους της συμφωνίας, «εργάστηκε μαζί του, σχεδόν ως συμβουλευτικό σώμα».

Η απόφαση «Tornetta» όπως είχε ονομαστεί, ώθησε τον Μασκ να πει: «Μην ενσωματώνετε ποτέ την εταιρεία σας στην πολιτεία του Delaware».

Η ΜακΚόρμικ ήταν επίσης ο προεδρεύων δικαστής στη νομική αγωγή που εξανάγκασε τον Μασκ να αγοράσει το Twitter, το οποίο μετονόμασε.

Η Tesla, στην κατάθεσή της την Τετάρτη, αμφισβήτησε την απόφαση της ΜακΚόρμικ. «Η Εταιρεία και το Διοικητικό Συμβούλιο πιστεύουν ότι η απόφαση στην Tornetta αγνόησε τα αποδεικτικά στοιχεία που παρουσιάστηκαν στη δίκη και ότι το Δικαστήριο του Ντέλαγουερ έκανε λάθη στην πραγματικότητα και εσφαλμένα νομικά συμπεράσματα», δήλωσε η Tesla.

Η εταιρεία σημείωσε επίσης ότι «δεκάδες θεσμικοί μέτοχοι» ανέφεραν στην Tesla ότι διαφωνούν με την απόφαση Tornetta.

Το Ντέλαγουερ είναι εδώ και πολύ καιρό μία πόλη που προτιμούν οι εταιρείες - περισσότερο από το 60% του Fortune 500 ενσωματώνεται εκεί - επειδή η πολιτεία διαθέτει ισχυρό νομικό πλαίσιο και δικαστικό σύστημα αφιερωμένο στην επίλυση εταιρικών ζητημάτων.

H μετοχή της Tesla σήμερα στην Wall Street υποχωρεί πάνω από 1,5%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Adidas: Αναβάθμισε απροσδόκητα το guidance για το 2024 - Ράλι 8% για τη μετοχή

Εξαπλώνεται σαν «δασική πυρκαγιά» το Telegram - Οδεύει προς 1 δισ. ενεργούς χρήστες

ASML: «Βουτιά» 22% στα κέρδη τριμήνου - Διατηρείται το guidance για το 2024

gazzetta
gazzetta reader insider insider