22% περισσότερο αλκοόλ αγόρασαν οι Βρετανοί για να αντέξουν την καραντίνα

Viber Whatsapp Μοιράσου το
22% περισσότερο αλκοόλ αγόρασαν οι Βρετανοί για να αντέξουν την καραντίνα
Οι Βρετανοί τις προηγούμενες εβδομάδες «επένδυσαν» σε προϊόντα με μακρά διάρκεια ζωής, με στόχο να περιοριστούν στο ελάχιστο οι επισκέψεις στο σούπερ μάρκετ. 

Κατά 22% αυξήθηκε η ποσότητα αλκοολούχων ποτών που αγόρασαν οι Βρετανοί κατά τη διάρκεια του προηγούμενου μήνα για να «προετοιμαστούν» για την περίοδο που θα παραμείνουν σε «καραντίνα» μέσα στο σπίτι.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, της εταιρείας ερευνών Kantar, οι Βρετανοί τις προηγούμενες εβδομάδες «επένδυσαν» σε προϊόντα με μακρά διάρκεια ζωής, όπως ρύζι και ζυμαρικά, λαχανικά και άλλα προϊόντα σε κονσέρβα, σε μεγάλες ποσότητες, με στόχο να περιοριστούν στο ελάχιστο οι επισκέψεις στο σούπερ μάρκετ.

Αυτό όμως που τραβά την προσοχή, όπως αναφέρει το Marketwatch, είναι η αύξηση που κατέγραψαν οι πωλήσεις των αλκοολούχων ποτών, κατά 22%!

Ρεκόρ εσόδων για τα σούπερ μάρκετ

Η πανδημία του κορονοϊού φαίνεται πως έφερε ρεκόρ εσόδων, για την περίοδο, στον κλάδο των σούπερ μάρκετ, με τους καταναλωτές να «αφήνουν» στα ταμεία περί τα 10,8 δισ. λίρες Αγγλίας, σε διάστημα τεσσάρων εβδομάδων, σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα στοιχεία.

Ενώ, από το ποσό αυτό, σχεδόν 199 εκατ. λίρες Αγγλίας προέκυψαν από την αγορά αλκοολούχων ποτών.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider