Epsilon Net: Εξαγόρασε το 80% της Data Communication έναντι 6,3 εκατ. ευρώ

Νίκη Παπάζογλου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Epsilon Net: Εξαγόρασε το 80% της Data Communication έναντι 6,3 εκατ. ευρώ
Προχωρούν οι διαπραγματεύσεις με την MIG για την εξαγορά της Singular Logic από το σχήμα Epsilon Net - Space Hellas.

Την εξαγορά του 80% της Data Communication, εταιρeίας που δραστηριοποιείται στην παροχή ολοκληρωμένων λύσεων πληροφορικής σε επιχειρήσεις και οργανισμούς του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, ανακοίνωσε η Εpsilon Net . Η εξαγορά εντάσσεται σύμφωνα με την εταιρεία στο πλάνο της συνεχούς ανάπτυξης που εφαρμόζει η εταιρεία και ενισχύει το μοντέλο των κινήσεων συνεργασίας στη βάση της τεχνολογικής σύμπραξη, όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση της Epsilon Net.

Συγκεκριμένα, η Epsilon Net εκ του συνόλου των 3.750.000 μετοχών της Data Communication αποκτά, 1.500.000 μετοχές που ανήκουν στον ιδρυτή κ. Παναγιώτη Βασιλειάδη και 1.500.000 μετοχές που ανήκουν στη κα Ζωή Δουζένη, που αντιστοιχούν στο 80% του συνολικού μετοχικού κεφαλαίου της Data Communication Το συνολικό τίμημα της επένδυσης ανέρχεται στο ποσό των 6.300.000,00 ευρώ.

Να υπενθυμίσουμε ότι η Data Communication ιδρύθηκε το 1987 και είναι μία από τις μεγαλύτερες ελληνικές εταιρείες πληροφορικής και στρατηγικός συνεργάτης της Microsoft.

Διαθέτει δύο τομείς δραστηριότητας:

  • Ανάπτυξη ιδιοπαραγόμενου επιχειρησιακού λογισμικού Εμπορικής και Λογιστικής Διαχείρισης, καθώς και Διαχείρισης Ανθρώπινου Δυναμικού και Μισθοδοσίας.
  • Δημιουργία εξειδικευμένων λύσεων κάθετων αγορών και υλοποίηση έργων βασισμένων στις επιχειρηματικές εφαρμογές Microsoft Dynamics 365, Microsoft Power BI and SharePoint.

Σήμερα η Data Communication διαθέτει 6.000 και πλέον ενεργούς πελάτες, ενώ απασχολεί πάνω από 150 έμπειρα στελέχη στα κεντρικά γραφεία της στην Αθήνα και στο υποκατάστημα της Θεσσαλονίκης και περισσότερους από 100 πιστοποιημένους συνεργάτες πανελλαδικά. Για την οικονομική χρήση που έληξε τον Ιούνιο του 2020 ο κύκλος εργασιών της εταιρείας εκτιμάται άνω των 6 εκατ. ευρώ ενώ αναμένεται να παρουσιάσει και θετικό τελικό αποτέλεσμα.

Στόχος της συγκεκριμένης εξαγοράς είναι η διεύρυνση του πελατολογίου της Epsilon Net αλλά και η εξασφάλιση των πιο σύγχρονων τεχνολογικά υπηρεσιών για τις επιχειρήσεις.

Επιπλέον μέσα από αυτή τη συνεργασία θα ενισχυθεί ιδιαίτερα η δυναμική του ομίλου σε λύσεις σύνδεσης με τη πλατφόρμα MyData της ΑΑΔΕ, στην παροχή λύσεων Ηλεκτρονικής Τιμολόγησης μέσω Πιστοποιημένου Παρόχου και συνολικά η προσπάθεια στήριξης των Ελληνικών επιχειρήσεων στη νέα ψηφιακή εποχή. Η βαθιά γνώση και εμπειρία των στελεχών των δύο εταιρειών αναμένεται να οδηγήσει στην παραγωγή νέων καινοτόμων προϊόντων και υπηρεσιών. Παράλληλα θα δρομολογηθεί η απόλυτη συνδεσιμότητα (on line διασύνδεση) των επιχειρήσεων με τα λογιστικά γραφεία τόσο από τις υπάρχουσες εφαρμογές που διαθέτουν οι δύο εταιρείες, όσο και από την εισαγωγή νέων λύσεων που θα δημιουργήσουν από κοινού.

«Η στρατηγική μας αυτή κίνηση με τη συμμετοχή στο μετοχικό κεφάλαιο της Data Communication αποτελεί ένα ακόμη βήμα υλοποίησης του επιχειρηματικού σχεδιασμού της Epsilon Net για στρατηγικές συνεργασίες με προοπτική και πολλαπλά οφέλη. Με την Data Communication μας συνδέει ένα κοινό όραμα. Ενώνοντας τις δυνάμεις μας, δεσμευόμαστε ότι θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό για να οδηγήσουμε τις επιχειρήσεις στην νέα εποχή του ψηφιακού μετασχηματισμού και της μακροπρόθεσμης ανάπτυξης» δήλωσε σχετικά ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Epsilon Net κ. Ιωάννης Μίχος.

Από πλευράς του ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Data Communication κ. Παναγιώτης Βασιλειάδης δήλωσε πως «πρόκειται για μια ιστορικής σημασίας συμφωνία, που οδηγεί στη δημιουργία του μεγαλύτερου ομίλου επιχειρηματικού λογισμικού στην Ελληνική αγορά πληροφορικής. Η Data Communication και η Epsilon Net ενώνουν τις δυνάμεις τους για να προσφέρουν συνδυασμένα τις τεχνολογικά πρωτοπόρες εφαρμογές, τις υπηρεσίες και λύσεις τους καλύπτοντας ολοκληρωμένα τις ανάγκες των επιχειρήσεων και των λογιστικών γραφείων, αλλά και να συνεργαστούν για τη δημιουργία νέων προϊόντων».

Προχωρούν οι διαπραγματεύσεις για την Singular Logic

Να υπενθυμίσουμε ότι πέρα από την ανακοινωθείσα εξαγορά η Epsilon Net μαζί με την Space Hellas βρίσκονται σε διαπραγματεύσεις με την MIG για την εξαγορά της Singular Logic. Το επόμενο χρονικό διάστημα το νέο σχήμα θα υπογράψει συμφωνία αγοραπωλησίας (Sales and Purchase Agreement -SPA) καταβάλλοντας την καθορισμένη προκαταβολή και θα αποκτήσει πρόσβαση στα πλήρη στοιχεία της Singular Logic, ώστε να προχωρήσει ο οικονομικός και νομικός έλεγχος (due diligence). Αυτός είναι που θα καθορίσει και το τελικό τίμημα της εξαγοράς.

Epsilon Net και Space Hellas μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, διαπραγματεύονται με την προσφορά που είχαν ήδη καταθέσει, όταν στο σχήμα των ενδιαφερόμενων επενδυτών συγκαταλεγόταν και η Entersoft η οποία έχει πλέον αποχωρήσει, η οποία κινείτο στα 18 εκατ. ευρώ. Να σημειωθεί ότι ι δραστηριότητες και των δύο εταιρειών, οι οποίες διαφέρουν, βρίσκουν εφαρμογή στο πεδίο δράσης της Singular Logic. Στην περίπτωση της Epsilon Net η εν λόγω εξαγορά θα ενισχύσει το πελατολόγιο της και τα διαθέσιμα προϊόντα στο κομμάτι του επιχειρηματικού λογισμικού (ERP, συστήματα μισθοδοσίας και λογιστικής).

Σημειωτέον ότι σύμφωνα με τα όσα είχε δηλώσει ο πρόεδρος της εταιρείας, κ. Ιωάννης Μίχος σε διαδικτυακή συνέντευξη Τύπου που είχε πραγματοποιηθεί το καλοκαίρι, η εταιρεία στοχεύει στην επέκταση του μεριδίου αγοράς της, η οποία θα επιτευχθεί μέσα από εξαγορές μικρότερων εταιρειών ή και συνεργασίες που θα δώσουν στην Epsilon Net την τεχνογνωσία και το προβάδισμα σε κάθετες αγορές. Για το λόγο αυτό μάλιστα όπως είχε αναφέρει η εταιρεία στοχεύει να πραγματοποιήσει επενδύσεις ύψους 12 με 15 εκατ. ευρώ την διετία 2020-2021 αξιοποιώντας και τα κεφάλαια που άνλτησε από την μετάταξή της στην Κύρια Αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

Αντιστοίχως και η Space Hellas, μέσω του διευθύνοντος συμβούλου της κ. Ιωάννη Μερτζάνη, ανέφερε πρόσφατα στο «5ο Ετήσιο Συνέδριο Sm@rt Cities – Digit@l Citizens» πώς η αγορά της πληροφορικής στην Ελλάδα έχει ανάγκη από την δημιουργία βιώσιμων εταιρειών αλλά κι από συνέργειες και συγχωνεύσεις ανάμεσα σε εταιρείες που έχουν κοινό όραμα.

Διαβάστε επίσης:

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider