Τήρησε τα... προσχήματα το Χρηματιστήριο την Πέμπτη

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τήρησε τα... προσχήματα το Χρηματιστήριο την Πέμπτη

Την εικόνα πλαγιοκαθοδικής κίνησης των προηγουμένων ημερών επιβεβαίωσε την Πέμπτη το Χρηματιστήριο Αθηνών, παρά το γεγονός ότι ο βασικός χρηματιστηριακός δείκτης έκλεισε με θετικό πρόσημο.

Για προσεκτική διολίσθηση με τελικό θετικό πρόσημο ίσα ίσα για να τηρηθούν τα προσχήματα σε μια συνεδρίαση όπου μια άλλη φορά κυριάρχησαν οι πωλητές στέλνοντας τις δεικτοβαρείς μετοχές χαμηλότερα, έκαναν λόγω, μιλώντας στο insider.gr, χρηματιστηριακοί αναλυτές.

Ο τραπεζικός δείκτης έκλεισε με κέρδη 0,68% στις 40,19 μονάδες, στηριζόμενος από τα κέρδη 1,75% της Alpha Bank και την άνοδο κατά 0,85% της Eurobank.

Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με κέρδη 0,07% στις 554,50 μονάδες. Ο τζίρος διαμορφώθηκε στα 47,96 εκατ. ευρώ και ο όγκος ανήλθε στα 77,22 εκατ. τεμάχια. Συνολικά διακινήθηκαν 2,29 εκατ. τεμάχια μέσω προσυμφωνημένων πράξεων.

Πλέον το σενάριο για άμεση υπέρβαση των 582 μονάδων απομακρύνεται, όπως και η ζώνη αντίστασης των 630 μονάδων. Πιθανή υποχώρηση χαμηλότερα των 550 μονάδων εκτιμάται πως θα οδηγήσει προς τις 510 μονάδες.

Το ποια κατεύθυνση θα επιλέξει ο βασικός χρηματιστηριακός δείκτης θα εξαρτηθεί εν πολλοίς από την κατάληξη της αξιολόγησης, η οποία όλα τα δεδομένα δείχνουν πως θα σπάσει σε δύο δόσεις, με τη δεύτερη να εξελίσσεται μετά την Εαρινή Σύνοδο του ΔΝΤ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider