Άνοδος με «ευρωπαϊκό αέρα» στο Χρηματιστήριο

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Άνοδος με «ευρωπαϊκό αέρα» στο Χρηματιστήριο

Με το ανοδικό κλίμα των ευρωπαϊκών αγορών εναρμονίζεται το Χρηματιστήριο Αθηνών την Παρασκευή, με τις τραπεζικές μετοχές να προσπαθούν να πάρουν το «rebound» μετά τις απώλειες των προηγουμένων ημερών.

Η Πειραιώς σημειώνει άνοδο 2,96%, η Alpha Bank ενισχύεται κατά 2,87%, η Εθνική κατά 2,63% και η Eurobank σημειώνει κέρδη 2,11%.

O Γενικός Δείκτης Τιμών διαμορφώνεται στις 561,07 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 1,18%. Ανοδικά κινούνται 35 μετοχές, 8 πτωτικά και 13 παραμένουν σταθερές. Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 5,25 εκατ. ευρώ.

Η προσοχή των επενδυτών να παραμένει στραμμένη για μία ακόμη συνεδρίαση στις διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με τους δανειστές και στα αμφίσημα μηνύματα που προκύπτουν από αυτές.

Είναι πλέον διακριτό σε όλους τους παράγοντες της χρηματιστηριακής αγοράς πως η εβδομάδα που θα ακολουθήσει της 17ης Απριλίου θα είναι καθοριστική για τη μεσοπρόθεσμη τάση του ΧΑΑ, καθώς έως τότε θα έχει καταδειχθεί ο χαρακτήρας της συμφωνίας και ειδικά το τι μέλλει γενέσθαι με το χρέος και τη συμμετοχή του ΔΝΤ.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει άνοδο σε ποσοστό 1,50%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύεται σε ποσοστό 1,31%. Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές: Ιντρακάτ +7,50%, ΣΕΛΟΝΤΑ +5,88% και Αλουνμύλ +5,42%.Τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές: Κέκροψ -25,,09%, Δρομέας -9,17% και Εβροφάρμα -2,10%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider