Με το βλέμμα στραμμένο στη διαπραγμάτευση το Χρηματιστήριο

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Με το βλέμμα στραμμένο στη διαπραγμάτευση το Χρηματιστήριο

Σταθεροποιητικά κινείται το Χρηματιστήριο Αθηνών στο άνοιγμα των συναλλαγών της Δευτέρας με το τζίρο των συναλλαγών να είναι ισχνός, καθώς οι επενδυτές έχουν στραμμένη την προσοχή τους στις διαπραγματεύσεις κυβέρνησης – θεσμών.

Δεδομένου ότι η ολοκλήρωσης της διαπραγμάτευσης θα απαιτήσει μέτρα που θα έχουν υφεσιακή επίπτωση και ενδεχομένως να επηρεάσουν τα οικονομικά αποτελέσματα εισηγμένων εταιρειών μέσω εκτάκτων φόρων και τελών (ενέργεια, ύδρευση, κινητή τηλεφωνία, συνδρομητική τηλεόραση), αλλά και δεδομένου ότι χωρίς τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο πρόγραμμα εκταμίευση δόσης δεν θα υπάρξει, η αγορά κρατά χαμηλούς τόνους έναντι πιθανής συμφωνίας.

Ακόμη και η απελευθέρωση της πώλησης των κόκκινων δανείων μοιάζει να μην είναι αρκετή για να τροφοδοτήσει την άνοδο του κλαδικού δείκτη των τραπεζών που σήμερα σημειώνει πτώση 0,22%. Η Alpha Bank σημειώνει τις μεγαλύτερες απώλειες, χάνοντας 0,56% στα 1,7800 ευρώ.

O Γενικός Δείκτης Τιμών διαμορφώνεται στις 562,05 μονάδες σημειώνοντας οριακή άνοδο 0,19%.Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 4,17 εκατ. ευρώ. Ανοδικά κινούνται 27 μετοχές, 16 πτωτικά και 15 παραμένουν σταθερές.

Αναλυτές αναφέρουν πως στο πλέον θετικό σενάριο η αγορά θα κινηθεί προς τις 620 μονάδες, αλλά ακόμη και σε αυτή την περίπτωση η άνοδος του χρηματιστηρίου θα τελεί υπό την αίρεση πολλών αβεβαιοτήτων.

Πάντως, το γεγονός ότι η ΕΚΤ έχει συνδυάσει την ολοκλήρωση της αξιολόγησης με την άρση του waiver, αυτό εκτιμάται πως θα έδινε μια πρόσθετη ώθηση στους τραπεζικούς τίτλους.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει άνοδο σε ποσοστό 0,08%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύεται σε ποσοστό 0,72%.Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές: Q&R+8,11%, MIG+5,76% και Σαράντης +5,65%.Τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές:F.G. Europe-9,90%, Τεχνική Ολυμπιακή -2,65% και Viohalco-1,90%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider