Πτωτικά κινείται το πετρέλαιο λόγω ΟΠΕΚ και ΗΠΑ

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πτωτικά κινείται το πετρέλαιο λόγω ΟΠΕΚ και ΗΠΑ
Το αργό καταγράφει πτώση κατά 1,80% στα 36,62 δολάρια και το μπρεντ κατά 1,43% και διαμορφώνεται στα 39,22 δολράρια.

Οι τιμές του πετρελαίου καταγράφουν πτώση την Πέμπτη, αντιστρέφοντας τα κέρδη της προηγούμενης συνεδρίας, λόγω της ανησυχίας για το εάν όλοι οι μεγάλοι παραγωγοί αργού θα μπορέσουν να συμφωνήσουν να επεκτείνουν τις μειώσεις της παραγωγής.

Η Σαουδική Αραβία και η Ρωσία, δύο από τους μεγαλύτερους παραγωγούς πετρελαίου στον κόσμο, συμφώνησαν να υποστηρίξουν την παράταση έως τον Ιούλιο περικοπών ύψους 9,7 εκατομμυρίων βαρελιών ημερησίως, κάτι το οποίο αποφασίστηκε από τον ΟΠΕΚ+ τον Απρίλιο.

Ωστόσο, δεν κατάφεραν να συμφωνήσουν στη διεξαγωγή συνάντησης του ΟΠΕΚ + την Πέμπτη για να συζητήσουν τις περικοπές, με πηγές του ΟΠΕΚ να λένε ότι αυτό θα εξαρτηθεί από τις χώρες που δεν έχουν συμμορφωθεί με τους στόχους τους μέχρι στιγμής να εμβαθύνουν τις περικοπές τους.

Επιπλέον, η Σαουδική Αραβία και άλλοι παραγωγοί του Κόλπου Κουβέιτ και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα δεν σχεδιάζουν να επεκτείνουν τις εθελοντικές πρόσθετες περικοπές των 1,18 εκατομμυρίων βαρέλια την ημέρα μετά τον Ιούνιο, υποδηλώνοντας ότι ο ανεφοδιασμός αργού θα μπορούσε να αυξηθεί τον επόμενο μήνα, ανεξάρτητα από το τι θα αποφασίσει ο ΟΠΕΚ +.

Τα τεράστια αποθέματα στις ΗΠΑ επηρεάζουν επίσης τις τιμές, δήλωσε ο επικεφαλής στρατηγικής της CMC Markets, Michael McCarthy.

Τα επίσημα στοιχεία στις ΗΠΑ την Τετάρτη έδειξαν ότι τα αποθέματα βενζίνης αυξήθηκαν κατά 2,8 εκατομμύρια βαρέλια, σχεδόν τριπλασιαστικά από αυτά που ανέμεναν οι αναλυτές, ενώ τα αποθέματα προϊόντων απόσταξης αυξήθηκαν κατά 9,9 εκατομμύρια βαρέλια, ή σχεδόν τέσσερις φορές περισσότερο από το αναμενόμενο.

Την Πέμπτη το πρωί (11.11 ώρα Ελλάδος), το αργό καταγράφει πτώση κατά 1,80% στα 36,62 δολάρια και το μπρεντ κατά 1,43% και διαμορφώνεται στα 39,22 δολράρια.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider