Συμφωνία στον ΟΠΕΚ+ για μείωση της παραγωγής πετρελαίου

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Συμφωνία στον ΟΠΕΚ+ για μείωση της παραγωγής πετρελαίου
Η συμφωνία εγκρίθηκε ομόφωνα, όπως ανέφερε ο υπουργός Ενέργειας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

Σε συμφωνία κατέληξαν ο ΟΠΕΚ και οι σύμμαχοί του το Σάββατο παρατείνοντας τις περικοπές των σχεδόν 10 εκατομμύριων βαρελιών την ημέρα στην παραγωγή τους για έναν ακόμη μήνα μέχρι δηλαδή το τέλος Ιουλίου, όπως αναφέρει το Reuters.

Οι υπουργοί της λεγόμενης ΟΠΕΚ+, συμφώνησαν σε τηλεδιάσκεψη σήμερα να επεκτείνουν τις περικοπές με στόχο να περιορίσουν την πλεονάζουσα παραγωγή που οδήγησε στην εκτίναξη των αποθεμάτων όταν η ζήτηση κατέρρευσε λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

Η συμφωνία εγκρίθηκε ομόφωνα, όπως ανέφερε ο υπουργός Ενέργειας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

«Έχουμε μια πολύ καλή ατμόσφαιρα μεταξύ των χωρών του ΟΠΕΚ και των άλλων, που δεν ανήκουν στον ΟΠΕΚ», δήλωσε νωρίτερα ο Μοχάμεντ Αρκάμπ, ο υπουργός Ενέργειας της Αλγερίας, της χώρας που ασκεί αυτήν την περίοδο την προεδρία του Οργανισμού.

Σε δηλώσεις του ο Ρώσος υπουργός Ενέργειας, Alexander Novak ανέφερε πως ο Απρίλιος ήταν ο χειρότερος μήνας στην ιστορία για την παγκόσμια αγορά πετρελαίου.

Τα τεράστια αποθέματα στις ΗΠΑ επηρεάζουν επίσης τις τιμές, δήλωσε ο επικεφαλής στρατηγικής της CMC Markets, Michael McCarthy.

Τα επίσημα στοιχεία στις ΗΠΑ την Τετάρτη έδειξαν ότι τα αποθέματα βενζίνης αυξήθηκαν κατά 2,8 εκατομμύρια βαρέλια, σχεδόν τριπλασιαστικά από αυτά που ανέμεναν οι αναλυτές, ενώ τα αποθέματα προϊόντων απόσταξης αυξήθηκαν κατά 9,9 εκατομμύρια βαρέλια, ή σχεδόν τέσσερις φορές περισσότερο από το αναμενόμενο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider