Citi: Bullish για τις τεχνολογικές μετοχές

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Citi: Bullish για τις τεχνολογικές μετοχές
Σύμφωνα με την Citi αυτό που θα μπορούσε τελικά να προκαλέσει μια τεχνολογική φούσκα, είναι εάν οι κεντρικές τράπεζες μείωσουν τα QE

Σημάδια εξασθένησης αρχίζουν να αποτυπώνονται στις διεθνείς αγορές με τον κλάδο της τεχνολογίας να βρίσκεται στο επίκεντρο καθώς ορισμένοι Δημοκρατικοί νομοθέτες πιέζουν για μια αποτελεσματική «διάσπαση» των «big tech» εταιρειών. Αυτό θα μπορούσε πρακτικά να υλοποιηθεί, εάν οι Δημοκρατικοί επικρατήσουν σε όλα τα μέτωπα στις επερχόμενες αμερικανικές εκλογές, κερδίζοντας τόσο την προεδρία όσο και τον έλεγχο της Γερουσίας και του Κογκρέσου.

Ο υπεύθυνος χάραξης στρατηγικής της Citi Robert Buckland ανέφερε σε ειδικό call προς τους επενδυτές πως δεν είναι η ώρα να εκγαταλείψουν τις τεχνολογικές μετοχές με την αμερικανική τράπεζα να δηλώσει bullish ως προς αυτές με σύσταση overweight.

Η Citi εκτιμά ότι οι κυκλικές μετοχές είναι πιο ευάλωτες σε μια πτώση των κερδών ανά μετοχή EPS, τους επόμενους μήνες, ενώ τονίζει πως η γενική εικόνα στα EPS είναι πολύ υψηλή και ένα δεύτερο κύμα πανδημίας ενδέχεται να διαταράξει την οικονομική ανάκαμψη.

Επιπλέον, όπως αναφέρει ο Buckland ο κλάδος της πληροφορικής επωφελείται σημαντικά από τα χαμηλά επιτόκια. Η υψηλότερη αποτίμηση για τις τεχνολογικές μετοχές αντικατοπτρίζει μια «αδυσώπητη πτώση» των πραγματικών αποδόσεων, επεσήμανε ο αναλυτής της Citi. Ο ίδιος σημειώνει ότι οι τεχνολογικές μετοχές υπεραπόδοσαν το 2019 όταν η Fed μείωσε τα επιτόκια και οι πραγματικές αποδόσεις μειώθηκαν, και το Μάρτιο καθώς οι μετοχές και οι προσδοκίες ανάπτυξης μειώθηκαν και αυτές οι αποδόσεις συνέχισαν να μειώνονται.

Σύμφωνα με την Citi αυτό που θα μπορούσε τελικά να προκαλέσει μια τεχνολογική φούσκα, είναι το εάν οι κεντρικές τράπεζες μείωσουν τα QE που αυξάνουν τις ονομαστικές και κατόπιν τις πραγματικές αποδόσεις.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider