Το ισχυρότερο δολάριο ρίχνει το πετρέλαιο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Το ισχυρότερο δολάριο ρίχνει το πετρέλαιο
Το αμερικανικό αργό διαπραγματεύεται στα 72,13 δολάρια και το μπρεντ στα 74,33 δολάρια.

Υποχωρούν οι τιμές του πετρελαίου την Πέμπτη από το υψηλό διετίας ενώ οι επενδυτές αξιολογούν την πρόθεση της Fed να αυξήσει τα επιτόκια με ταχύτερους από το αναμενόμενο ρυθμούς.

Ένα πιο ισχυρό δολάριο καθιστά το πετρέλαιο που αγοράζεται σε αυτό το νόμισμα πιο ακριβό σε σχέση με άλλα και επηρεάζει τη ζήτηση, ωστόσο οι απώλειες αντισταθμίστηκαν από το πτώση των αμερικανικών αποθεμάτων και τις εκτιμήσεις για την ζήτηση βραχυπρόθεσμα, εν μέσω της θερινής περιόδου.

"Οι αγορές ενέργειας σταθεροποιούνται κατά τη διάρκεια μιας ισχυρής θερινής περιόδου ενώ οι συνομιλίες για την πυρηνική συμφωνία του Ιράν επισκιάστηκαν από την έκπληξη της Fed", δήλωσε ο Edward Moya, αναλυτής της OANDA.

"Αυτή η πτώση των τιμών του πετρελαίου θα είναι προσωρινή, καθώς οι βασικές αρχές τόσο της προσφοράς όσο και της ζήτησης θα μπορούν να αντισταθμίσουν την ανάκαμψη του δολαρίου", σημειώνει.

Την Πέμπτη το μεσημέρι (13:27 ώρα Ελλάδος), το αμερικανικό αργό διαπραγματεύεται στα 72,13 δολάρια καταγράφοντας πτώση κατά 0,03% και το μπρεντ στα 74,33 δολάρια καταγράφοντας πτώση κατά 0,08%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider