Χρηματιστήριο: Συνέχεια στην άνοδο με επιλεκτικές τοποθετήσεις

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Χρηματιστήριο: Συνέχεια στην άνοδο με επιλεκτικές τοποθετήσεις
Με πρώτο στόχο τη σταθεροποίηση πάνω από τις 950 μονάδες το ΧΑ. Διαφοροποίηση μετά τη νέα πτώση της Wall Street.

Τελευταία ενημέρωση 14:00

Παρά το νέο «κόκκινο» της Wall Street, το Χρηματιστήριο δείχνει να διαφοροποιείται συγκεντρώνοντας δυνάμεις στη ζώνη των 950 - 955 μονάδων, ώστε το επόμενο διάστημα να κινηθεί προς τις 960 μονάδες, εάν και η διεθνής τάση δείξει σημεία ανάκαμψης.

Όπως είχε αναφέρει το insider.gr μετά τη δυναμική και την αντίδραση του Χρηματιστηρίου από τις αρχές του έτους, δε θα έπρεπε να παραβλέπεται ο κίνδυνος μιας διόρθωσης στη Wall Street τη στιγμή που η Fed σφίγγει «επιθετικότερα» το πλαίσιο νομισματικής πολιτικής, όπως επίσης και οι γεωπολιτικοί κίνδυνοι και η επίμονη ενεργειακή κρίση. Καθώς λοιπόν θα εξασθενεί αυτή η ξέφρενη πλημμύρα ρευστότητας στις αγορές μετοχών, που τις στήριξε σε όλο το φάσμα την τελευταία δεκαετία, οι επενδυτές μπορεί να αναγκαστούν να γίνουν πιο επιλεκτικοί στις τοποθετήσεις τους βάζοντας στο επίκεντρο εκ νέου τα θεμελιώδη μεγέθη και προκαλώντας μια ευρύτερη αναδιάταξη.

Αυτοί οι παράγοντες αβεβαιότητας αποτελούν τα «χαρτιά» των πιο επιφυλακτικών της εγχώριας αγοράς που φάνηκαν από τη Δευτέρα. Κάτι ωστόσο που ανέδειξε και η τελευταία σοβαρή κίνηση του Χρηματιστηρίου ήταν πως κατάφερε να διαχωρίσει την πορεία του από τη διόρθωση των μεγάλων ξένων αγορών, στηριζόμενη ακριβώς στο ότι η χώρα βρίσκεται στην αρχή ενός ενάρετου κύκλου που θα οδηγήσει σε σημαντικό repricing των αξιών μεσοπρόθεσμα. Αν λοιπόν διατηρηθεί αυτή η συνθήκη, των υψηλότερων ζωνών άμυνας σε διορθώσεις των ξένων αγορών και η υπεραπόδοση ή ακόμη και ευθυγράμμιση με την ανοδική πορεία αυτών (σε αντίθεση με την εσωστρέφεια), μπορεί να αποτελέσει ένα ισχυρό «όπλο» στη φαρέτρα των long.

Στη σημερινή συνεδρίαση και παρά τη νέα διόρθωση στη Wall Street, ο Γενικός Δείκτης ενισχύεται ελαφρώς κατά 0,23% στις 953,88 μονάδες με τον τζίρο στα 28,53 εκατ. ευρώ. Ο FTSE 25 σημειώνει άνοδο 0,19% στις 2.300,47 μονάδες, με τον τραπεζικό να γυρνά σε θετικό έδαφος με κέρδη 0,37% στις 653,31 μονάδες.

Στις τράπεζες η Πειραιώς υπεραποδίδει με κέρδη 2,73% στα 1,469 ευρώ, ενώ με απώλειες και με δόσεις profit taking κινείται η Eurobank, στα 0,999 ευρώ. Η Alpha Bank στο +0,72% και στα 1,264 ευρώ με την ΕΤΕ στο 0,59% και τα 3,249 ευρώ

Με όπλο την ισχυρή μερισματική πολιτική κινούνται ο ΟΠΑΠ και η Jumbo με την πρώτη ωστόσο να υποχωρεί από τα ενδοσυνεδριακά υψηλά στο 0,61% και στα 13,18 ευρώ και τη δεύτερη στο 1,39% και στα 14,58 ευρώ.

Διορθωτικές κινήσεις και κατοχύρωση κερδών σε ΟΤΕ και η ΔΕΗ. Ανοδικά συνεχίζουν η Μυτιληναίος, η Titan και η Coca Cola.

Συνεχίζει ακάθεκτα ανοδικά το τρίπτυχο Viohalco, Cenergy, ΕlvalHalcor.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider