Merit: Στόχος για το Χρηματιστήριο στις 1.037 μονάδες το 2022 - Τα top picks

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Merit: Στόχος για το Χρηματιστήριο στις 1.037 μονάδες το 2022 - Τα top picks
Στο βασικό της σενάριο η Merit θέτει στόχο για το δείκτη της εγχώριας αγοράς στις 1.037 μονάδες, που συνεπάγεται ένα upside της τάξεως του 9%.

«Bullish» εμφανίζεται η Merit Securities για την πορεία του Χρηματιστηρίου σε μακροπρόθεσμη βάση, καθώς η οικονομία ανακάμπτει, τα EPS αναμένεται να αυξηθούν και οι οίκοι αξιολόγησης έχουν αρχίσει να αναβαθμίζουν την πιστοληπτική ικανότητα της χώρας.

Ωστόσο, σε βραχυπρόθεσμη βάση διατηρεί μια ουδέτερη θέση μετά το «ράλι» λόγω της χαμηλής ορατότητας στο μακροοικονομικό περιβάλλον και της αυξημένης μεταβλητότητας στις διεθνείς αγορές, ακολουθώντας την τακτική του «buy the dip». Σύμφωνα με τη χρηματιστηριακή, το ΧΑ αποσυνδέθηκε από τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια και κατέγραψε κέρδη 4,9% τον Ιανουάριο.

Στο βασικό της σενάριο η Merit θέτει στόχο για το δείκτη της εγχώριας αγοράς στις 1.037 μονάδες, που συνεπάγεται ένα upside της τάξεως του 9% και βασίζεται σε έναν συνδυασμό μεθοδολογιών DCF και RV. Το consensus εκτιμά ότι τα EPS θα αυξηθεί κατά 66% σε ετήσια βάση το 2022 και κατά 13% σε ετήσια βάση το 2023, κυρίως λόγω του «turnaround story» του τραπεζικού κλάδου.

Αρνητικό σενάριο

Η Merit πραγματοποίησε ένα stess test, λόγω της χαμηλής ορατότητας στην αρνητική επίδραση των πληθωριστικών πιέσεων στην ανάπτυξη του ΑΕΠ και της ενίσχυση των EPS και υποθέτει ότι τα EPS θα μειωθούν κατά 20% σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις του βασικού της σεναρίου. Ακόμη και σε αυτήν την περίπτωση, τα EPS αναμένεται να αυξηθούν κατά 34% σε ετήσια βάση και επομένως ο στόχος για το Γενικό Δείκτη βγαίνει στις 878 μονάδες, υποδηλώνοντας μια πτώση 8%.

Tailwinds

Η οικονομία θα συνεχίσει να ανακάμπτει το 2022 και το 2023 λόγω του τουρισμού και του των πόρων του εθνικού σχεδίου ανάκαμψης. Οι οίκοι αξιολόγησης αναμένεται επίσης να αναβαθμίσουν την ελληνική οικονομία σε επενδυτική βαθμίδα μετά τις εκλογές του Ιουνίου 2023.

Headwinds

Οι επίμονες πληθωριστικές πιέσεις, η κακή δημοσιονομική κατάσταση, το υψηλό δημόσιο χρέος, το υψηλό ποσοστό ανεργίας, οι αυξήσεις των επιτοκίων και η διόρθωση στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια ενέχουν σημαντικούς καθοδικούς κινδύνους.

Best Buy Ideas

Δεδομένης της χαμηλής ορατότητας στο μακροοικονομικό περιβάλλον, η Merit προτιμά να εστιάζει σε ανθεκτικούς κλάδους και σε εταιρείες που παράγουν ελεύθερες ταμειακές ροές, προσφέροντας έτσι υψηλές υψηλή μερισματικές αποδόσεις. Σε αυτό το φάσμα, οι ιδέες της Merit εστιάζουν στον ΟΠΑΠ (τιμή στόχος στα 17,20 ευρώ), Τέρνα Ενεργειακή (15,25 ευρώ τιμή στόχος για το 2022) και Jumbo (17,20 ευρώ τιμή στόχος για το 2022). Η Eurobank (1,19 ευρώ τιμή στόχος) αποτελεί επίσης την καλύτερα ιδέα για αγορά στον τραπεζικό κλάδο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider