H JP Morgan «βλέπει» 9 διαδοχικές αυξήσεις επιτοκίων από την Fed

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
H JP Morgan «βλέπει» 9 διαδοχικές αυξήσεις επιτοκίων από την Fed
Αναμένεται μια κανονικοποιήση στην πολιτική των επιτοκίων της Fed μέχρι τις αρχές του 2023, σύμφωνα με τον τραπεζικό οίκο.

Η ομοσπονδιακή τράπεζα των ΗΠΑ (Fed) αναμένεται να προχωρήσει σε 9 διαδοχικές αυξήσεις των επιτοκίων της κατά 25 μονάδες βάσης, εκτιμά η JP Morgan σε ανάλυση της, προκειμένου να υπάρξει αποκλιμάκωση του πληθωρισμού στην αμερικανική οικονομία.

«Αναμένουν αυξήσεις της τάξης των 25 μονάδων βάσης στις επόμενες 9 συνεδριάσεις της Fed και μια κανονικοποίηση στην πολιτική των επιτοκίων μέχρι τις αρχές του 2023» σημειώνεται στο report του αμερικανικού επενδυτικού οίκου.

Η JP Morgan σημειώνει πως η Fed πρέπει να διαχειριστεί τη μείωση των υποστηρικτικών μέτρων που είχε λάβει στην αρχή της πανδημίας του κορονοϊού και τον αυξημένο πληθωρισμό στην αμερικανική οικονομία χωρίς να επηρεάσει αρνητικά την ανάκαμψη της οικονομίας.

Για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ, η έκθεση υποστηρίζει πως «τα στοιχεία έχουν κινηθεί ανώτερα των εκτιμήσεων και πλέον δεν βλέπουμε αποκλιμάκωση του από τα επίπεδα του δ' τριμήνου του 2021».

Υπενθυμίζεται πως για τον Ιανουάριο ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ διαμορφώθηκε στο 7,5%, το υψηλότερο επίπεδο από τον Φεβρουάριο του 1982.

«Ο μεγαλύτερος κίνδυνος για την παγκόσμια οικονομά είναι οι κεντρικές τράπεζες να θεωρήσουν πως πρέπει να προχωρήσουν σε μια κάμψη της ανάπτυξης, που θα έχει επιπτώσεις στο παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα» τονίζει η JP Morgan.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Jefferies: Τι θα προκαλέσουν οι επτά διαδοχικές αυξήσεις επιτοκίων από τη Fed το 2022

Μπούλαρντ (Fed): Επιθετικότερη αύξηση των επιτοκίων για την αντιμετώπιση του πληθωρισμού

gazzetta
gazzetta reader insider insider