Υποχώρηση σημείωσαν για τρίτη συνεχόμενη συνεδρίαση τα συμβόλαια του χρυσού την Τρίτη, καταγράφοντας το χαμηλότερο «κλείσιμο» τους σε σχεδόν δύο εβδομάδες.
Υπάρχει ένας «έντονος υπαινιγμός αισιοδοξίας στον αέρα εν μέσω των πρωτοσέλιδων για τις πιθανώς ειρηνευτικές συνομιλίες Πούτιν-Ζελένσκι και του ρωσικού στρατού που περιορίζει τις επιχειρήσεις κοντά στην πρωτεύουσα της Ουκρανίας, Κίεβο», δήλωσε στο Marketwatch ο Μάθιου Γουέλερ, παγκόσμιος επικεφαλής ερευνών στο FOREX.com.
«Οι επενδυτές συνέλαβαν αυτόν τον υπαινιγμό και εφαρμόζουν επιθετικά το λεγόμενο «trading ειρήνης», ρίχνοντας εν μέρει τον χρυσό κάτω από τα 1.900 δολάρια η ουγγιά.
«Αυτή θα μπορούσε να είναι μια δύσκολη εβδομάδα για τον χρυσό, καθώς οι αναβαθμισμένες ειρηνευτικές συνομιλίες αναζωπυρώνουν την όρεξη για ρίσκο», δήλωσε στο Marketwatch ο Λουκμάν Οτουνούγκα, επικεφαλής αναλυτής στην FXTM. «Η ανατίμηση του δολαρίου και η αύξηση των αποδόσεων του Δημοσίου είναι πιθανό να ρίξουν αλάτι στην πληγή, οδηγώντας το πολύτιμο μέταλλο σε ολισθηρή πτώση», προσέθεσε. καθώς δολάρια και αποδόσεις των αμερικανικών κρατικών ομολόγων διαπραγματεύονται υψηλότερα από τον μήνα.
Επιπλέον, η έκθεση για τις θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ την Παρασκευή «θα μπορούσε να επιδεινώσει τα δεινά του χρυσού εάν τα νούμερα υπερβούν τις προσδοκίες της αγοράς», συμπλήρωσε ο Οτουνούγκα.
Έτσι ο χρυσός παράδοσης Απριλίου υποχώρησε κατά 27,60 δολάρια ή 1,4%, για να διαμορφωθεί στα 1.912,20 δολάρια η ουγγιά μετά από το ενδοσυνεδριακό χαμηλό των 1.888,30 δολαρίων.
Ο χρυσός στα συμβόλαια παράδοσης Ιουνίου, που είναι τώρα το πιο ενεργό συμβόλαιο, έκλεισε στα 1.918 δολάρια ανά ουγγιά, σημειώνοντας πτώση 26,70 δολάρια ή 1,4%. Και τα δύο συμβόλαια σημείωσαν τους χαμηλότερους διακανονισμούς τους από τις 16 Μαρτίου, δείχνουν τα στοιχεία της FactSet.
Το ασήμι παράδοσης Μαΐου επίσης έχασε 46 σεντς ή 1,8% στα 24,736 δολάρια ανά ουγγιά αφού έπιασε και το 24,045 δολάρια ανά ουγγιά, που είναι και το χαμηλότερο επίπεδο από τις 25 Φεβρουαρίου.