Wall Street: Ήπιες απώλειες μετά το τετραήμερο ανοδικό σερί

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Wall Street: Ήπιες απώλειες μετά το τετραήμερο ανοδικό σερί
Σε αρνητικό έδαφος διαπραγματεύονται την Τετάρτη οι κυριότεροι δείκτες στην Wall Street.

Τελευταία ενημέρωση 21.01

Σε αρνητικό έδαφος διαπραγματεύονται την Τετάρτη οι κυριότεροι δείκτες στην αμερικανική αγορά, μετά από το τετραήμερο ανοδικό ράλι των προηγούμενων συνεδριάσεων, καθώς οι επενδυτές αξιολογούν τις εξελίξεις αναφορικά με τον πόλεμο στην Ουκρανία και τις διπλωματικές προσπάθειες για μία άμεση κατάπαυση του πυρός, ενώ στο κάδρο οι έντονες διακυμάνσεις στις τιμές των εμπορευμάτων και ειδικά του πετρελαίου.

Αναλυτικότερα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones, μετά από τέσσερις διαδοχικές συνεδριάσεις, σήμερα υποχωρεί κατά 127 μονάδες ή 0,36% και διαμορφώνεται στις 35.166 μονάδες, ενώ ο διευρυμένος S&P 500 σημειώνει απώλειες 0,6% στις 4.604 μονάδες.

Παρόμοια εικόνα και για τον τεχνολογικό δείκτη Nasdaq, ο οποίος βρίσκεται στις 14.506 μονάδες, καταγράφοντας πτώση 0,76%, απέχοντας πλέον λιγότερο από 10% από τα ιστορικά του υψηλά.

Στο ταμπλό, κέρδη για 12η συνεχόμενη συνεδρίαση καταγράφει ο τίτλος της Apple που ενισχύεται κοντά στο 1%, ενώ άνοδο άνω του 2% σημειώνει η μετοχή της Micron, μετά την ανακοίνωση των επιδόσεών της κατά το προηγούμενο έτος. Σημαντικά κέρδη και για την Lululemon που καταγράφει «άλμα» της τάξης του 5%.

Στον αντίποδα, απώλειες 1,4% καταγράφει η μετοχή της P&G μετά την υποβάθμισή της από την JP Morgan, ενώ πτωτικά κινούνται και οι μετοχές των Five Below και Chewy.

Σε αυτό το σημείο, αξίζει να σημειωθεί πως τα καθαρά κέρδη των εισηγμένων στις ΗΠΑ κατά το προηγούμενο έτος αυξήθηκαν κατά 25%, ποσοστό που συνιστά την μεγαλύτερη ετήσια αύξηση από το 1976, με τις εταιρείες να καταφέρνουν να βρουν τρόπους αντιμετώπισης τόσο των ελλείψεων εργατικού δυναμικού όσο και του αυξημένου κόστους παραγωγής που προκαλεί η εκτόξευση του πληθωρισμού σε υψηλά αρκετών δεκαετιών.

Σύμφωνα με το MarketWatch, τα προσαρμοσμένα κέρδη των εισηγμένων ενισχύθηκαν στο δ' τρίμηνο του 2021 κατά 0,7% και ανήλθαν στα 2,94 τρισ. δολάρια.

Μάκρο

Στο 6,9% αναθεωρήθηκε η ανάπτυξη του αμερικανικού ΑΕΠ κατά το δ' τρίμηνο του 2021, καθώς οι αρχικές μετρήσεις έκαναν λόγο για ανάπτυξη της ισχυρότερης οικονομίας του πλανήτη κατά 7% στο τελευταίο τρίμηνο του προηγούμενου έτους, όπως ακριβώς ανέμεναν και οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters.

Την ίδια στιγμή, οι νέες θέσεις εργασίας στον ιδιωτικό τομέα των ΗΠΑ που δημιουργήθηκαν τον Μάρτιο ανήλθαν στις 455.000, μειωμένες σε σχέση με τις 486.000 θέσεις εργασίας που δημιουργήθηκαν κατά τον Φεβρουάριο, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η ADP.

Ωστόσο, οι νέες νέες θέσεις εργασίας στον ιδιωτικό τομέα διαμορφώθηκαν πάνω από τις εκτιμήσεις των αναλυτών, οι οποίοι ανέμεναν 450.000 νέες θέσεις εργασίας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

ΗΠΑ: Αναθεωρήθηκε στο 6,9% η ανάπτυξη του ΑΕΠ στο δ' τρίμηνο

Υποχωρούν οι ευρωαγορές καθώς οι ελπίδες για αποκλιμάκωση στην Ουκρανία αποδεικνύονται φρούδες

gazzetta
gazzetta reader insider insider