Ήπια κέρδη για τον χρυσό

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ήπια κέρδη για τον χρυσό
Η εντεινόμενη ανησυχία αναφορικά με την εγκαθίδρυση του πληθωρισμού σε υψηλά επίπεδα σε συνδυασμό με τις εξελίξεις στο πολεμικό μέτωπο στην Ουκρανία, επανέφεραν το πολύτιμο μέταλλο σε τροχιά κερδών.

Ανοδικά κινήθηκαν την Δευτέρα οι τιμές του χρυσού, καθώς η εντεινόμενη ανησυχία αναφορικά με την εγκαθίδρυση του πληθωρισμού σε υψηλά επίπεδα σε συνδυασμό με τις εξελίξεις στο πολεμικό μέτωπο στην Ουκρανία, επανέφεραν το πολύτιμο μέταλλο σε τροχιά κερδών, μετά τις απώλειες του 1,5% κατά την προηγούμενη εβδομάδα.

Αναλυτικότερα, το συμβόλαιο παραδόσεως Ιουνίου του χρυσού στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης έκλεισε στα 1.934 δολάρια/ουγγιά, σημειώνοντας κέρδη 0,5% ή 10 δολαρίων ανά ουγγιά.

«Ο χρυσός διατηρείται σε αρκετά καλά επίπεδα ενόψει των πολλαπλών αυξήσεων στα επιτόκια από την Fed», ανέφερε στο MarketWatch, ο Craig Erlam, επικεφαλής αναλυτής τηςOANDA, σημειώνοντας παράλληλα πως « είναι εμφανές ότι οι πληθωριστικές πιέσεις παρέχουν άφθονη στήριξη στο πολύτιμο μέταλλο».

Στα υπόλοιπα πολύτιμα μέταλλα, το ασήμι παραδόσεως Μαΐου διαμορφώθηκε στα 24,59 δολάρια/ουγγιά, με οριακές απώλειες 0,3%, ενώ ο χαλκός Μαΐου έκλεισε με κέρδη 2% στα 4,782 δολάρια/λίβρα.

Μικρά κέρδη 0,2% και για την πλατίνα Ιουλίου που έκλεισε στα 991 δολάρια/ουγγιά, ενώ το παλλάδιο παραδόσεως Ιουνίου διαμορφώθηκε στα 2.275 δολάρια/ουγγιά, με άνοδο 0,3%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Wall Street: Τεχνολογικό ράλι με οδηγό τη μετοχή της Twitter στο +28%

Ευρωαγορές: Θετικά πρόσημα στην «σκιά» των επερχόμενων κυρώσεων στη Ρωσία

Πετρέλαιο: Ξανά πάνω από τα 100 δολάρια με ώθηση από κυρώσεις και Saudi Aramco

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider