Wall Street: Sell off για τον τεχνολογικό κλάδο - Απώλειες άνω του 2,4%

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Wall Street: Sell off για τον τεχνολογικό κλάδο - Απώλειες άνω του 2,4%
Τριψήφιες απώλειες για τον Dow Jones και τον Nasdaq, ενόψει της δημοσίευσης των πρακτικών της αμερικανικής ομοσπονδιακής τράπεζας.

Τελευταία ενημέρωση 18.42

Σημαντικές απώλειες σημειώνει η Wall Street την Τετάρτη, με τους επενδυτές να εμφανίζονται ανήσυχοι για τις επιπτώσεις του πολέμου στην Ουκρανία στα επόμενα βήματα της ομοσπονδιακής τράπεζας των ΗΠΑ (Fed).

Στην κίνηση των δεικτών, ο Dow Jones χάνει 0,81% ή 281,34 μονάδες στις 34.359 μονάδες.

Ο S&P 500 υποχωρεί 1,27% ή 57 μονάδες στις 4.467 μονάδες.

Ο Nasdaq διολισθαίνει 2,42% ή 341 μονάδες στις 13.862 μονάδες.

Λόγω των επιπτώσεων της κρίσης στην Ανατολική Ευρώπη, που συντηρούν σε υψηλά επίπεδα τον πληθωρισμό στην αμερικανική οικονομία, αξιωματούχοι της Fed τονίζουν τις τελευταίες μέρες την ανάγκη για επιθετική «στροφή» της τράπεζας από τις υποστηρικτικές πολιτικής, «δείχνοντας» προς σημαντική αύξηση των βασικών επιτοκίων της Fed μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα. Μια τέτοια κίνηση προβληματίζει τους επενδυτές για τον αντίκτυπο στη ρευστότητα των αγορών.

Η Λάελ Μπρέιναρντ της Fed είπε χθες πως η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ πρέπει να συρρικνώσει τον ισολογισμό της «ταχέως» για να μειώσει τον πληθωρισμό. «Ο πληθωρισμός είναι πολύ υψηλός και υπόκειται σε ανοδικούς κινδύνους», τόνισε, σημειώνοντας ότι η Fed χρειάζεται επίσης σταθερό ρυθμό αύξησης των επιτοκίων.

Σε αυτό το πλαίσιο, αναμένονται με μεγάλο ενδιαφέρον τα πρακτικά από την συνεδρίαση της νομισματικής επιτροπής της Fed (FOMC) τον Μάρτιο, καθώς ενδέχεται να δώσουν στοιχεία για τις επόμενες κινήσεις της τράπεζας.

Επιχειρηματικές εξελίξεις

Το ότι δοκιμάζει ένα κουμπί επεξεργασίας των tweets αποκάλυψε το Twitter, σε μια κίνηση που ζητούσαν για χρόνια οι χρήστες του, αλλά έγινε και θέμα δημοσκόπησης από τον καινούργιο μεγαλομέτοχο, Έλον Μασκ.

«Εξερευνούμε πώς να δημιουργήσουμε μια λειτουργία Επεξεργασίας με ασφαλή τρόπο από πέρυσι και σχεδιάζουμε να ξεκινήσουμε τη δοκιμή της στα εργαστήρια @TwitterBlue τους επόμενους μήνες. Μοιραζόμαστε μερικές ακόμη ιδέες για το πώς σκεφτόμαστε το Edit», δήλωσε ο Jay Sullivan, επικεφαλής του τμήματος καταναλωτικών προϊόντων στο Twitter, σε ένα tweet το βράδυ της Τρίτης.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ήπια πτώση στις ευρωπαϊκές αγορές

gazzetta
gazzetta reader insider insider