Ποιες μετοχές προτείνει τώρα η Goldman Sachs για αγορά

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ποιες μετοχές προτείνει τώρα η Goldman Sachs για αγορά
Οι επενδυτές θα πρέπει να κινηθούν προς την αγορά των πιο σταθερών μετοχών.

Οι επενδυτές θα πρέπει να κινηθούν προς την αγορά πιο σταθερών μετοχών εν μέσω του ολοένα και πιο ασταθούς οικονομικού περιβάλλοντος και να ελπίζουν για το καλύτερο, σύμφωνα με η Goldman Sachs.

Ο στρατηγικός αναλυτής της Goldman, Ben Snider, δήλωσε σε νέο σημείωμά του την Τρίτη ότι οι σταθερές μετοχές είναι «κάτι που πρέπει να έχετε αυτή τη στιγμή». Όπως ανέφερε το καλάθι των μετοχών σταθερής ανάπτυξης της επενδυτικής τράπεζας ξεπέρασε τον S&P 500 κατά πέντε ποσοστιαίες μονάδες τους τελευταίους έξι μήνες, καθώς οι οικονομικοί κίνδυνοι όπως ο αυξανόμενος πληθωρισμός, έχουν αυξηθεί.

Αυτοί οι τύποι μετοχών «φαίνεται ότι έχουν χώρο να τρέξουν», δήλωσε ο Snider, ενώ και οι αποτιμήσεις τους φαίνονται επίσης ελκυστικές.

Ο Snider πρόσθεσε πως «οι σταθερές μετοχές διαπραγματεύονται επίσης σε μη απαιτητικές επίπεδα αποτιμήσεων, υποστηρίζοντας την πιθανότητα να υπεραποδώσουν εάν το μακροοικονομικό περιβάλλον γίνει όλο και πιο απαιτητικό. «Ωστόσο, οι σχετικές αποτιμήσεις σήμερα είναι πολύ χαμηλότερες από ό,τι ήταν γενικά τα τελευταία χρόνια».

Το σήμα του Snider έρχεται σε ένα πλαίσιο επιβράδυνσης της οικονομικής ανάπτυξης, πεισματικά υψηλού πληθωρισμού και αυξημένου γεωπολιτικού κινδύνου. Αυτό το «κοκτέιλ» κινδύνων ανησυχεί ολοένα και περισσότερο τη Wall Street για μια ύφεση μέσα στα επόμενα δύο χρόνια.

«Ως αποτέλεσμα, βλέπουμε τώρα τις πιθανότητες ύφεσης περίπου στο 15% τους επόμενους 12 μήνες και 35% μέσα στους επόμενους 24 μήνες», δήλωσε τη Δευτέρα ο Jan Hatzius, συνάδελφος του Snider στη Goldman.

Νωρίτερα αυτό το μήνα, ο Matthew Luzzetti της Deutsche Bank έγινε ο πρώτος οικονομολόγος από μια μεγάλη εταιρεία της Wall Street που προέβλεψε μια ύφεση στις ΗΠΑ.

Οι οικονομολόγοι της Goldman με επικεφαλής τον Hatzius αναμένουν ότι η μέση ετήσια αύξηση του πραγματικού ΑΕΠ των ΗΠΑ θα επιβραδυνθεί από το 6% το 2021 στο 3% το 2022 και στο 2% για το 2023.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Goldman Sachs: Στο 35% οι πιθανότητες ύφεσης των ΗΠΑ τα επόμενα δύο χρόνια

«Εκτοξεύει» τη μετοχή της Tesla η Cathie Wood - Το bull και το bear σενάριο

gazzetta
gazzetta reader insider insider