Ράλι στο Χρηματιστήριο με «άλμα» Πειραιώς - Alpha - Coca Cola

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ράλι στο Χρηματιστήριο με «άλμα» Πειραιώς - Alpha - Coca Cola
Νέο μπάσιμο των αγοραστών σε τράπεζες αλλά και Coca Cola με «έκρηξη» τζίρου λόγω και των πακέτων.

«Πασχαλινό ράλι» καταγράφηκε Χρηματιστήριο με τις μετοχές των Πειραιώς, Alpha Bank και Coca Cola να ηγούνται της συνολικής ανόδους της αγοράς και να δίνουν ρυθμό μία συνεδρίαση μακριά από τις αργίες του Πάσχα.

Τα ξένα funds δείχνουν να τοποθετούνται με έναν ήπιο βαθμό σε μερίδα εισηγμένων και κυρίως στον κλάδο της ενέργειας, των ΑΠΕ και τις τράπεζες. Παράλληλα, το νούμερο ένα play που έλαβε μεγαλύτερη ένταση ήδη από χθες ήταν γύρω από το rebalancing σε MSCI και το ποιες θα περάσουν το κατώφλι του δείκτη.

Η Société Générale διατηρεί «μικρό καλάθι» για την ένταξη ελληνικών μετοχών στους δείκτες MSCI κατά την εξαμηνιαία αναθεώρηση των δεικτών της, εξετάζοντας την πιθανή προσθήκη της Εθνικής Τράπεζας και την εκ νέου διαγραφή της Jumbo, χωρίς να κάνει κάποια αναφορά στη Mytilineos (αν και εξέταζε το ενδεχόμενο ένταξης λίγο πριν την τριμηναία αναθεώρηση τον Φεβρουάριο, που αφορούσε κυρίως αλλαγές σε σταθμίσεις).

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του γαλλικού οίκου, με τη διαγραφή της Jumbo οι εκροές αναμένεται να φτάσουν στα 81,01 εκατ. δολάρια, ενώ οι εισροές για την Εθνική Τράπεζα αναμένεται να διαμορφωθούν στα 101,99 εκατ. δολάρια. Συνεπώς οι συνολικές καθαρές εισροές αναμένεται να φτάσουν τα 20,98 εκατ. ευρώ, από τα passive funds που ακολουθούν τους δείκτες.

Για την Jumbo και την Εθνική Τράπεζα αναφέρει ως λόγο μεταβολών την κεφαλαιοποίηση (size), με χαμηλές πιθανότητες (low) για την περίπτωση της Jumbo.

Από την άλλη, η αγορά έδειξε να κινείται αρκετά επιθετικά στον τίτλο της Mytilineos και της Εθνικής Τράπεζας με την πρώτη μάλιστα να ξεπερνά σε όγκο συναλλαγών τα 1,62 εκατ. τεμάχια, σημειώνοντας ράλι 5,9% κατά τη χθεσινή συνεδρίαση! Παράλληλα, στη σημερινή συνεδρίαση πέρασε μεγάλο πακέτο συνολικής αξίας 76,5 εκατ. ευρώ που αντιστοιχεί σε 4,5 εκατ. μετοχές της Mytilineos στην τιμή των 17 ευρώ με την τιμή της μετοχής να κλείνει στα 17,91 ευρώ, με άνοδο 1,76%.

Παράλληλα, μπάσιμο πραγματοποίησαν οι αγοραστές στις τραπεζικές μετοχές και ειδικότερα στους τίτλους της Alpha Bank και της Πειραιώς που είχαν δείξει να υστερούν σε κίνηση σε σύγκριση με τις δύο άλλες συστημικές. Έτσι η μετοχή της Alpha κατέγραψε ράλι 7,12% φτάνοντας στα 1,151 ευρώ και η Πειραιώς κατά 8,21% στα 1,45 ευρώ. Η κίνηση αυτών τράβηξε και τη Eurobank που ενισχύθηκε κατά 3,72% στα 1,06 ευρώ, όπως και την Εθνική που έκλεισε με άνοδο 2,52% στα 3,947 ευρώ φτάνοντας σε υψηλά πέντε ετών.

Ευρύτερα κατά τη σημερινή συνεδρίαση, ο Γενικός Δείκτης σημείωσε άνοδο 1,54% στις 940,69 μονάδες με τον FTSE 25 να ενισχύεται κατά 2,09% στις 2.290,16 μονάδες και τον τραπεζικό να υπεραποδίδει με κέρδη 4,78% στις 668,20 μονάδες. Ο συνολικός τζίρος εκτοξεύθηκε στα 185,3 εκατ. ευρώ με τα πακέτα στα 85,3 εκατ. ευρώ.

Από τα υπόλοιπα blue chips η Coca Cola πάτησε γκάζι καταγράφοντας άνοδο 4,01% στα 19,70 ευρώ, έχοντας πιεστεί ιδιαίτερα το τελευταίο διάστημα λόγω της θέσης που έχει σε Ρωσία - Ουκρανία.

Επιπλέον, ο ΟΠΑΠ σημείωσε άνοδο 1,7% στα 14,36 ευρώ και επίσης σε πολυετή υψηλά, ενώ γκάζι πάτησε η ElvalHalcor με ράλι 3,18% στα 1,75 ευρώ.

Ανοδικά κινήθηκαν επίσης η Titan (1,42%), η Τέρνα Ενεργειακή (1,34%), η Aegean (2,4%) και η Lamda (2,31%)

Διόρθωση και profit taking σε Jumbo που υποχώρησε κατά 4,46% στα 15 ευρώ αλά και σε ΟΤΕ που σημείωσε πτώση 1,06% στα 17,80 ευρώ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Edison για Mytilineos: Σημαντική αύξηση τιμής στόχου - Γιατί βλέπει ανοδική πορεία της μετοχής

Γιατί η BlackRock προτιμά τις μετοχές έναντι των ομολόγων - Η μεγάλη εικόνα και οι κίνδυνοι που ελλοχεύουν

Moody's Analytics: Υψηλότερος πληθωρισμός, «επιθετικότερη» Fed - Τα δύο πρόσωπα «κλειδιά»

gazzetta
gazzetta reader insider insider