Ήπια άνοδος για την τιμή του πετρελαίου -Σε υψηλό άνω των 13 ετών το φυσικό αέριο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ήπια άνοδος για την τιμή του πετρελαίου -Σε υψηλό άνω των 13 ετών το φυσικό αέριο
Μικρά κέρδη κατέγραψε η τιμή του πετρελαίου βρίσκοντας στήριξη στο σχέδιο που πρότεινε χθες η Ευρωπαϊκή Ένωση για να απεξαρτηθεί από το ρωσικό αργό στο διάστημα των επόμενων 6 μηνών.

Μικρά κέρδη κατέγραψε η τιμή του πετρελαίου βρίσκοντας στήριξη στο σχέδιο που πρότεινε χθες η Ευρωπαϊκή Ένωση για να απεξαρτηθεί από το ρωσικό αργό στο διάστημα των επόμενων 6 μηνών. Η άνοδος, ωστόσο, ήταν συγκρατημένη καθώς ο δείκτης δολαρίου βρέθηκε να διαπραγματεύεται κοντά σε υψηλό 20 ετών.

Η τιμή του συμβολαίου του αργού, τύπου WTI, ενισχύθηκε 45 σεντς ή 0,4% στα 108,26 δολάρια το βαρέλι στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης. Το ισχυρότερο δολάριο μπορεί να είναι αρνητικό για τα commodities που αποτιμώνται σε αυτό, καθιστώντας τα ακριβότερα για τους χρήστες άλλων νομισμάτων.

Η τιμή του φυσικού αερίου έκανε άλμα στο υψηλότερο κλείσιμο σε διάστημα άνω των 13 εών. Το συμβόλαιο, παραδόσεως Ιουνίου, ενισχύθηκε κατά 4,4% στα 8,783 δολάρια ανά εκατ. βρετανικές θερμικές μονάδες, που αποτελεί το υψξηλότυερο επίπεδο από την 1η Αυγούστου του 2008.

Το χρονοδιάγραμμα επιβολής ευρωπαϊκού εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο, που πρέπει να εγκριθεί ομόφωνα από τα 27 μέλη της ΕΕ, προβλέει την ομαλή μεταβολή των εμπορικών ροών, ωστόσο υπάρχουν κίνδυνοι, σημειώνει ο επικεφαλής στρατηγικής εμπορευμάτων της ING, Warren Patterson.

Στο μεταξύ, τα μέλη του Οργανισμού Εξαγωγών Πετρελαιοπαραγωγών Χωρών και οι σύμμαχοι τους (ΟΠΕΚ+) κατά τη σημερινή τηλεδιάσκεψη τους αποφάσισαν να διατηρήσουν τον στόχο τους που έχουν για την αύξηση της παραγωγής πετρελαίου τον Ιούνιο στα 432.000 βαρέλια ανά ημέρα, όπως είχε αρχικά συμφωνηθεί.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider