Wall Street: Ισχυρές απώλειες για τον τεχνολογικό κλάδο - «Βουτιά» 6% για την Twitter

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Wall Street: Ισχυρές απώλειες για τον τεχνολογικό κλάδο - «Βουτιά» 6% για την Twitter
Πτώση άνω του 1,5% για τον Nasdaq, στον απόηχο των αποτυχημένων διαπραγματεύσεων για την απόκτηση της Twitter από τον Έλον Μασκ.

Τελευταία ενημέρωση 21.09

Σε αρνητικό έδαφος διαπραγματεύονται στην έναρξη της εβδομάδας οι κυριότεροι δείκτες στην αμερικανική αγορά, με τον τεχνολογικό τομέα να συγκεντρώνει την μερίδα του λέοντος των απωλειών, καθώς η αποτυχία ολοκλήρωσης του deal για την εξαγορά της Twitter από τον Έλον Μασκ ρίχνει την σκιά της στο ταμπλό της συνεδρίασης.

Αναλυτικότερα, ο δείκτης Nasdaq των τεχνολογικών εταιρειών υψηλής κεφαλαιοποίησης υποχωρεί κατά 1,6% στις 11.447 μονάδες, με σημαντικότερο βαρίδι την μετοχή της Twitter, η οποία χάνει άνω του 6%, στον απόηχο των αποτυχημένων διαπραγματεύσεων για την απόκτηση του κολοσσού των social media από τον δισεκατομμυριούχο συνιδρυτή της Tesla.

Την ίδια στιγμή, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones χάνει 38 μονάδες ή 0,12% και διαμορφώνεται στις 31.299 μονάδες, ενώ ο διευρυμένος δείκτης S&P 500 σημειώνει απώλειες 0,74% και βρίσκεται στα επίπεδα των 3.870 μονάδων.

Στο ταμπλό, πτώση σχεδόν 3% σημειώνουν οι τίτλοι των Alphabet, Tesla και Netflix, ενώ απώλειες άνω του 2% καταγράφουν οι μετοχές των Boeing, Intel και Walt Disney.

Στο προσκήνιο εταιρικά αποτελέσματα και πληθωρισμός

Στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος μπαίνουν εντός της εβδομάδας και οι επιδόσεις των εισηγμένων κατά το β' τρίμηνο του έτους, όπου αναμένεται να αποτυπωθούν οι επιπτώσεις της εκτόξευσης του πληθωρισμού στις εισηγμένες της Wall Street, ενώ με αγωνία αναμένονται και τα νέα επικαιροποιημένα στοιχεία για την πορεία της ισχυρότερης οικονομίας του πλανήτη που θα δημοσιοποιηθούν την προσεχή Τετάρτη 13/7.

Μεταξύ άλλων μέχρι την Παρασκευή οι PepsiCo, Delta Air Lines, JPMorgan Chase, Morgan Stanley, Wells Fargo και Citigroup θα έχουν ανακοινώσει τις επιδόσεις τους για το τρίμηνο Απριλίου - Ιουνίου

Υπενθυμίζεται πως κατά την προηγούμενη εβδομάδα, και οι τρεις κυριότεροι δείκτης της αγοράς έκλεισαν με θετικό πρόσημο, λαμβάνοντας ώθηση τόσο από τα στοιχεία για την πορεία της αγοράς εργασίας στις ΗΠΑ όσο και από τις επιδόσεις των τεχνολογικών κολοσσών, που οδήγησαν τον Nasdaq σε ένα πενθήμερο ράλι ανακούφισης.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Twitter: Προσλαμβάνει δικηγόρους για να μηνύσει τον Έλον Μασκ

Bitcoin: Πιο κοντά στα 10.000 παρά στα 30.000 δολάρια, δείχνει δημοσκόπηση

gazzetta
gazzetta reader insider insider