Δεν βρίσκει «φρένο» το Χρηματιστήριο - Καθοδόν προς τις 790 μονάδες

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Δεν βρίσκει «φρένο» το Χρηματιστήριο - Καθοδόν προς τις 790 μονάδες
«Γύρισε» σε αρνητικό έδαφος υπό αυξανόμενες πιέσεις η συνεδρίαση του χρηματιστηρίου Αθηνών, καθώς η προσπάθεια για μια νέα άνοδο αποδεικνύεται ανεπαρκής.

Τελευταία ενημέρωση 16:35

«Γύρισε» σε αρνητικό έδαφος υπό αυξανόμενες πιέσεις η συνεδρίαση του χρηματιστηρίου Αθηνών, καθώς η προσπάθεια για μια νέα άνοδο αποδείχθηκε ανεπαρκής, μετά τα χθεσινά κέρδη που ήρθαν σε «κόντρα» με το διεθνές αρνητικό κλίμα που επικρατεί με επίκεντρο τα στοιχεία-σοκ για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ, αλλά και την διολίσθηση του ευρώ έναντι του δολαρίου.

Ο γενικός δείκτης την Τετάρτη κατάφερε να ξεπεράσει τις 800 μονάδες, ενώ σήμερα διαπραγματεύεται με πτώση 1,27% στις 793,06 μονάδες, με τζίρο στα 41,80 εκατ. ευρώ.

Σημειώνεται πως και στην τελευταία συνεδρίαση, ο τζίρος κινήθηκε κάτω από τα 50 εκατ. ευρώ, δείγμα της επιφυλακτικότητας με την οποία κινούνται οι αγοραστές εν μέσω οικονομικής αβεβαιότητας σε παγκόσμιο επίπεδο, ενώ αμφίβολο είναι αν θα καταφέρει να τα ξεπεράσει και σήμερα.

Ο Large Cap υποχωρεί 1,27% και ο Mid Cap 0,93%, με τα Ταξίδια και τα Τρόφιμα να έχουν τις καλύτερες επιδόσεις, με άνοδο 1,71% και 0,56% αντίστοιχα, την στιγμή που στο επίκεντρο των ρευστοποιήσεων βρίσκονται οι τράπεζες με -4,06% και ακολουθούν το Εμπόριο με -2,85%.

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης ξεχωρίζουν ΟΛΠ με κέρδη 2,76%, ΟΠΑΠ με 1,99%, ΕΥΔΑΠ με 0,83%, ενώ η ΔΕΗ παρά την αρχική της άνοδο γύρισε στο κόκκινο. Τις μεγαλύτερες απώλειες καταγράφουν οι τρεις τράπεζες, Εθνική με -5,07%, Alpha Bank με -4,65% και Τράπεζα Πειραιώς με -4%.

Στα ταμπλό ο Δούρος με 19,23% και η Προοδευτική με 15,38% σημειώνουν τα περισσότερα κέρδη ενώ στον αντίποδα βρίσκονται η Βιοτέρ με -19,33% και η Επίλεκτος με -9,23%.

Ανοδικά κινούνται 28 μετοχές, 69 πτωτικά και 13 παραμένουν αμετάβλητες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Χρηματιστήριο: Άντεξε στις διεθνείς πιέσεις, ξεπερνώντας τις 800 μονάδες

Unibios: Μισός αιώνας στο Χρηματιστήριο -Το στοίχημα της ενέργειας και η επέκταση στο εξωτερικό

gazzetta
gazzetta reader insider insider