Συνεχίστηκε η «κατηφόρα» για το πετρέλαιο - Προς τα 88 δολάρια ανά βαρέλι το αμερικανικό αργό

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Συνεχίστηκε η «κατηφόρα» για το πετρέλαιο - Προς τα 88 δολάρια ανά βαρέλι το αμερικανικό αργό
ι ανησυχίες για το ενδεχόμενο μιας ύφεσης στην παγκόσμια οικονομία επηρεάζουν προς τα κάτω τις εκτιμήσεις για τη ζήτηση του «μαύρου χρυσού».

Στα χαμηλότερα επίπεδα που είχαν υπάρξει προτού ξεκινήσει ο πόλεμος της Ρωσίας στην Ουκρανία βρέθηκαν τα συμβόλαια του πετρελαίου για την Πέμπτη.

Οι ανησυχίες για το ενδεχόμενο μιας ύφεσης στην παγκόσμια οικονομία επηρεάζουν προς τα κάτω τις εκτιμήσεις για τη ζήτηση του «μαύρου χρυσού».

Οι τιμές

Τα συμβόλαια του αμερικανικού αργού, παράδοσης Σεπτεμβρίου, έπεσαν 2,3% ή 2,12 δολάρια στα 88.50 δολάρια ανά βαρέλι. Είναι το πρώτο κλείσιμο υπό των επιπέδων από τον Φεβρουάριο, προτού αρχίσει η στρατιωτική εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Τα συμβόλαια του brent, παράδοσης Οκτωβρίου, το βράδυ της Πέμπτης (ώρα Ελλάδας) έχαναν 2,89% ή 2,78 δολάρια στα 93,98 δολάρια ανά βαρέλι.

Ανησυχία για ύφεση

Στο επίκεντρο των ανησυχιών για τις τιμές του πετρελαίου είναι οι προβληματισμοί για την εκδήλωση ύφεσης στις μεγαλύτερες οικονομίες του κόσμου, που θα μπορούσε να έχει πολύ ισχυρό αντίκτυπο για τη ζήτηση του «μαύρου χρυσού».

Νωρίτερα, η Τράπεζα της Αγγλίας έκανε λόγο για παρατεταμένη ύφεση στη βρετανική οικονομία, που θα διαρκέσει για το σύνολο του 2023.

Σύμφωνα με την BoE, η Μεγάλη Βρετανία θα εισέλθει σε ύφεση από το δ’ τρίμηνο του 2022 η οποία θα διαρκέσει πέντε τρίμηνα καθώς το πραγματικό εισόδημα των νοικοκυριών μετά φόρων θα μειωθεί ραγδαία το 2022 και το 2023 και η κατανάλωση θα αρχίσει να συρρικνώνεται.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ισπανία: Ενεργειακή κρίση και καύσωνας «στεγνώνουν» τη διάθεση πάγου 

Ενεργειακή κρίση: Διυλιστήριο της Γερμανίας ξεμένει από πετρέλαιο θέρμανσης και diesel

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider