Άνοδος για το πετρέλαιο καθώς μετριάζονται οι ανησυχίες για την πορεία της ζήτησης

Πένη Χαλάτση
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Άνοδος για το πετρέλαιο καθώς μετριάζονται οι ανησυχίες για την πορεία της ζήτησης
Το αμερικανικό αργό διαπραγματεύεται στα 94,68 δολάρια και το Brent στα 101,24 δολάρια.

Ανοδικά κινούνται οι τιμές του πετρελαίου την Τετάρτη καθώς τα αποθέματα αργού πετρελαίου στις ΗΠΑ, τον μεγαλύτερο καταναλωτή πετρελαίου στον κόσμο, μειώθηκαν περισσότερο από τις προσδοκίες ενισχύοντας τις ανησυχίες για την προσφορά, αφού ο υπουργός Ενέργειας της Σαουδικής Αραβίας υπαινίχθηκε πιθανές περικοπές για να αποτραπεί η ακραία αστάθεια της αγοράς.

Το Αμερικανικό Ινστιτούτο Πετρελαίου (API) προέβλεψε πτώση των αποθεμάτων αργού κατά 5,6 εκατομμύρια βαρέλια, σε σύγκριση με την προσδοκία της αγοράς για πτώση 450.000 βαρελιών.
Μια σημαντική πτώση στα αποθέματα υποδηλώνει αύξηση της ζήτησης αργού στις ΗΠΑ, τον μεγαλύτερο καταναλωτή πετρελαίου στον κόσμο, μετριάζοντας τις ανησυχίες της αγοράς για την πορεία της ζήτησης.

Από την άλλη, πυροδότησαν νέες ανησυχίες για την παγκόσμια κάλυψη της ενεργειακής ζήτησης εν μέσω μιας σφιχτής αγοράς αλλά και της πιθανότητας ο ΟΠΕΚ+ να μετριάσει τις προμήθειες.

Την Τρίτη, ο υπουργός Ενέργειας της Σαουδικής Αραβίας Αμπντουλαζίζ μπιν Σαλμάν προειδοποίησε για πιθανή μείωση της προσφοράς για τη διόρθωση των τιμών.

Ο Σαλμάν είπε ότι ο ΟΠΕΚ+ εργάζεται για μια νέα συμφωνία μετά το 2022 αναφορικά με τις περικοπές παραγωγής, ως μέρος της τρέχουσας συμφωνίας, η οποία έχει προγραμματιστεί να ολοκληρωθεί τον Σεπτέμβριο του 2022.

Την Τετάρτη το μεσημέρι (13:20 ώρα Ελλάδος), το αμερικανικό αργό διαπραγματεύεται στα 94,68 δολάρια καταγράφοντας άνοδο κατά 1% και το Brent στα 101,24 δολάρια καταγράφοντας άνοδο κατά 1,02%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Πυρηνικό πρόγραμμα Ιράν: Η Τεχεράνη έκανε «παραχωρήσεις» σύμφωνα με Αμερικανό αξιωματούχο

ΟΠΕΚ: Κατηγορήστε τις κυβερνήσεις για την αύξηση των ενεργειακών τιμών

IEA: Αυξάνει την πρόβλεψη για τη ζήτηση αργού μέσα στο 2022 κατά 380.000 βαρέλια/ημερησίως

gazzetta
gazzetta reader insider insider