Με «ράλι» της ΔΕΗ σώθηκε το πρόσημο στο Χρηματιστήριο

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Με «ράλι» της ΔΕΗ σώθηκε το πρόσημο στο Χρηματιστήριο
Μέσω της ΔΕΗ κατάφερε το Χρηματιστήριο να διασώσει τις 840 μονάδες.

Μέσω της ΔΕΗ κατάφερε το Χρηματιστήριο να διασώσει τις 840 μονάδες, ένα κρίσιμο στήριγμα για να μην διολισθήσει προς τις 829 μονάδες.

Συνεχείς ήταν οι εναλλαγές προσήμων, ενώ οι πωλητές στη γνώριμη πλέον συνήθειά τους ενεργοποιήθηκαν στο δεύτερο μισό της συνεδρίασης πιέζοντας κυρίως στις τράπεζες αλλά και επιμέρους σε κάποιους δεικτοβαρείς τίτλους.

Ωστόσο μέσω της ΔΕΗ αλλά και μετοχών στις οποίες προέκυψαν ενδιαφέροντα σημεία εισόδου μετά το ξεπούλημα, οι αγοραστές βρήκαν πάτημα για να επαναφέρουν την αγορά πάνω από τις 840 μονάδες.

Η βραχυπρόθεσμη τάση είναι πτωτική με τον εκθετικό ΚΜΟ 50 στις 860,07 μονάδες και τον εκθετικό ΚΜΟ 200 στις 868,81 μονάδες. Σημεία στήριξης αποτελούν οι 828,89 και 779 μονάδες και σημεία αντίστασης οι 849 και 870 μονάδες.

Έτσι, την Παρασκευή ο Γενικός Δείκτης ανέκαμψε οριακά κατά 0,19% στις 844,78 μονάδες, με τον τζίρο στα 68,16 εκατ. ευρώ. Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης έσωσε οριακά το πρόσημο στις δημοπρασίες κλείνοντας στο 0,05% και στις 2.029,21 μονάδες ενώ ο τραπεζικός δείκτης δέχθηκε ισχυρότερες πιέσεις κλείνοντας στο -0,78% και στις 541,12 μονάδες.

Στις τράπεζες αν και με χαμηλό όγκο συναλλαγών η Πειραιώς διαφοροποιήθηκε κλείνοντας με άνοδο 1,64% στα 1,055 ευρώ. Βαρύτερες απώλειες για την ΕΤΕ στο -1,89% και τα 3,12 ευρώ, με την Alpha Bank να ακολουθεί στο -1,01% και τα 0,90 ευρώ. Με απώλειες 0,49% και υψηλό όγκο συναλλαγών έκλεισε η Eurobank μη καταφέροντας να επανέλθει πάνω από τα 0,90 ευρώ.

Πρωταγωνιστής στη σημερινή συνεδρίαση ο τίτλος της ΔΕΗ που έκλεισε με ράλι 6,11% στα 5,47 ευρώ. Σε τριμηνιαία βάση η ΔΕΗ έχει καταγράψει τις υψηλότερες απώλειες που φτάνουν το 29,56%, ενώ η τάση παραμένει πτωτική με την πρώτη μάχη να δίνεται στην περιοχή των 5,63 - 5,71 ευρώ.

Ακολούθησαν ανοδικά η Aegean (1,93%) που στα 5 ευρώ οδήγησε σε ενεργοποίηση των αγοραστών, ενώ κέρδη άνω του 1% σημείωσαν η Viohalco (1,78%) και η Titan (1,03%).

Κατάφεραν να περιορίσουν σε σημαντικό βαθμό τις απώλειες η Jumbo, η Mytilineos και ο ΟΤΕ όπως και η Coca Cola.

Σύμφωνα με τη Beta Χρηματιστηριακή, «ότι έχτιζε ανοδικά με κόπο ο Γενικός Δείκτης από τις αρχές Ιουλίου έπεσε εύκολα στις τελευταίες συνεδριάσεις του Αυγούστου. Η αγορά γύρισε πτωτική κόβοντας με συνοπτικές διαδικασίες τον κινητό μέσο όρο των 200 ημερών. Διάσπαση είχαμε και στις χρονοσειρές των 50 και 30 ημέρων ενώ το γρήγορο βύθισμα της αγοράς συμπλήρωσε απώλειες 7% από το σημείο εκκίνησης της πτώσης πριν ο Γενικός Δείκτης ανακάμψει μερικώς στην συνεδρίαση της Παρασκευής. Ο εν εξελίξει σχηματισμός παραπέμπει σε ότι συνέβη τον φετινό Ιούνιο όταν η πτώση βρήκε ένα πρώτο επίπεδο υποστήριξης προς τις 815 μονάδες. Το πτωτικό σενάριο είναι επί του παρόντος κυρίαρχο καθώς και οι ταλαντωτές στα ημερήσια τους διαγράμματα αφήνουν ανοικτό το ενδεχόμενο περεταίρω υποχώρησης έως ότου εισέλθουν σε υποτιμημένες ζώνες τιμών. Η συρρίκνωση του τζίρου και η μείωση των ημερήσιων ταλαντώσεων μπορεί να θεωρηθεί ως μια καλή ένδειξη κάποιας προσωρινής παύσης της έντασης των πωλήσεων πριν την έναρξη μιας ανοδικής διόρθωσης».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider