Συνεχίζεται το τεχνολογικό ράλι στην Wall Street - «Πιάνει» τις 4.000 μονάδες ο S&P

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Συνεχίζεται το τεχνολογικό ράλι στην Wall Street - «Πιάνει» τις 4.000 μονάδες ο S&P
Κέρδη άνω του 2% για τον Nasdaq, άνοδος 360 μονάδων για τον Dow Jones.

Τελευταία ενημέρωση 20.42

Σε τροχιά ανόδου κινείται η Wall Street καθώς οι βασικοί της χρηματιστηριακοί δείκτες βρίσκονται στο πράσινο, με τους επενδυτές να κοιτάνε να διευρύνουν τα κέρδη τους από τη συνεδρίαση της Πέμπτης που σημαδεύτηκε από τις δηλώσεις του προέδρου της Fed για τον πληθωρισμό.

Το απόγευμα της Παρασκευής, ο Dow Jones ενισχύεται κατά 386 μονάδες ή 1,22% στις 32.160 μονάδες, ενώ ο S&P 500 και ο Nasdaq Composite σημειώνουν άνοδο 1,54% και 2,12%, αντίστοιχα, πράγμα που σημαίνει πως οι τρεις βασικοί αμερικανικοί δείκτες ετοιμάζονται να διακόψουν το σερί των τριών διαδοχικών πτωτικών εβδομάδων.

Ο Τζερόμ Πάουελ επανέλαβε τη θέση του ότι η κεντρική τράπεζα θα κάνει ό,τι χρειάζεται για να καταπολεμήσει τις πληθωριστικές πιέσεις, στέλνοντας παράλληλα «σήμα» πως δεν πρέπει να αναμένουμε σύντομα μια παύση στην αύξηση των επιτοκίων ή μια στροφή σε μείωσή τους.

«Νομίζω ότι οι άνθρωποι υποτιμούν κατάφωρα αυτό που θα πρέπει να κάνει η Fed για να καταπολεμήσει τον πληθωρισμό», δήλωσε την Πέμπτη ο διευθύνων σύμβουλος της Richard Bernstein Advisors, Richard Bernstein, στην εκπομπή «Closing Bell: Overtime» του CNBC.

«Είναι απίστευτα ειρωνικό το γεγονός ότι οι επενδυτές σκέφτονται ακόμη και μια "αναδίπλωση" της Fed όταν το πραγματικό επιτόκιο των αμοιβαίων κεφαλαίων της παραμένει σχεδόν τόσο αρνητικό όσο ήταν ιστορικά», πρόσθεσε.

Παράλληλα, το Bitcoin απογειώθηκε σχεδόν κατά 9% νωρίς την Παρασκευή και ξεπέρασε τα 21.000 δολάρια, αφού νωρίτερα την εβδομάδα έπεσε κάτω από τα 19.000 δολάρια, το χαμηλότερο επίπεδό του από τον Ιούνιο.

Ειδικότερα, το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα στον κόσμο σημείωσε άνοδο 8,73% στα 21.063 δολάρια, το υψηλότερο από τις 26 Αυγούστου και υπεραποδίδει έναντι άλλων κορυφαίων tokens όπως το Ether.

Τέλος, οι μετοχές της Tesla ανέβηκα 2,3% μετά την είδηση ότι η εταιρία ηλεκτρικών οχημάτων εξετάζει την κατασκευή μονάδας παραγωγής λιθίου για την παραγωγή μπαταριών στο Τέξας φέτος.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Στο «πράσινο» οι ευρωαγορές με το βλέμμα στραμμένο στην Έκτακτη Σύνοδο για την ενέργεια

Ερντογάν: Η Ελλάδα δρα σχεδόν σαν μηχανισμός απειλής – «Απειλές» κατά ΗΠΑ για F-16

FT: Η ΕΚΤ θα ξεκινήσει συνομιλίες για τη συρρίκνωση του ισολογισμού τον Οκτώβριο

gazzetta
gazzetta reader insider insider