Σε πολυήμερο χαμηλό ο χρυσός για την αρχή της εβδομάδας - Κάτω από τα 1.700 δολάρια ανά ουγγιά

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σε πολυήμερο χαμηλό ο χρυσός για την αρχή της εβδομάδας - Κάτω από τα 1.700 δολάρια ανά ουγγιά
Στο επίκεντρο της προσοχής βρίσκονται τα στοιχεία για την πορεία του πληθωρισμού στις ΗΠΑ που θα ανακοινωθούν την ερχόμενη Πέμπτη.

Στο χαμηλότερο επίπεδο εντός του Οκτωβρίου έκλεισαν την πρώτη μέρα της εβδομάδας τα συμβόλαια του χρυσού, με το πολύτιμο μέταλλο να επηρεάζεται από το αρνητικό κλίμα που επικρατεί στις αγορές.

Στο επίκεντρο της προσοχής βρίσκονται τα στοιχεία για την πορεία του πληθωρισμού στις ΗΠΑ που θα ανακοινωθούν την ερχόμενη Πέμπτη και τα οποία θα δώσουν ενδείξεις για το κατά πόσο η αύξηση των βασικών επιτοκίων της ομοσπονδιακής τράπεζας της χώρας (Fed) έχει «κρυώσει» την άνοδο των τιμών στην αμερικανική οικονομία.

Σε περίπτωση που ο πληθωρισμός δεν δείξει σημάδια αποκλιμάκωσης, θεωρείται δεδομένη η μεγαλύτερη σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής της τράπεζας, κίνηση που παραδοσιακά επηρεάζει αρνητικά τις τιμές των πολύτιμων μετάλλων.

Υπό αυτό το πρίσμα, τα συμβόλαια του χρυσού, παράδοσης Δεκεμβρίου, έχασαν 34,10 δολάρια ή 2% στα 1.675,20 δολάρια ανά ουγγιά. Πρόκειται για το χαμηλότερο επίπεδο από τις 29 Σεπτεμβρίου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider