Οι ανησυχίες για την παγκόσμια οικονομία έριξαν το πετρέλαιο

Αλέξανδρος Βέλμαχος
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Οι ανησυχίες για την παγκόσμια οικονομία έριξαν το πετρέλαιο
Κάτω από τα 90 δολάρια ανά βαρέλι το αμερικανικό αργό και κάτω των 95 δολαρίων ανά βαρέλι το brent για την Τρίτη.

Απώλειες κατέγραψαν για την Τρίτη οι τιμές του πετρελαίου, εν μέσω των προειδοποιήσεων για ύφεση στην παγκόσμια οικονομία.

Το περιβάλλον διεθνώς είναι εύθραυστο ενώ ένα «κοκτέιλ» προκλήσεων, διαμορφώνει μία ιδιαιτέρως δυσμενή κατάσταση, όπως προειδοποιεί το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) με το τελευταίο outlook του.

Το Ταμείο προβλέπει, μάλιστα, πως τυχόν ραγδαία σύσφιξη των χρηματοπιστωτικών συνθηκών θα μπορούσε να προκαλέσει κεφαλαιακές ανάγκες 200 δισ. δολαρίων στις τράπεζες.

Εξάλλου, ανησυχία για τη ζήτηση του «μαύρου χρυσού» υπάρχει και λόγο των νέων περιοριστικών μέτρων που λαμβάνει η Κίνα για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού, με τα κρούσματα στη Σαγκάη και σε άλλες μεγάλες πόλεις της ασιατικής χώρας να καταγράφουν νέα άνοδο.

Υπό αυτό το πρίσμα, τα συμβόλαια του αμερικανικού αργού, παράδοσης Νοεμβρίου, έχασαν 2% ή 1,78 δολάρια στα 89.35 δολάρια ανά βαρέλι.

Τα συμβόλαια του brent, παράδοσης Δεκεμβρίου, το βράδυ της Τρίτης (ώρα Ελλάδας) πέφτουν 2,33% ή 2,24 δολάρια στα 93.91 δολάρια ανά βαρέλι.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider