Συνεχίζει - δίχως δυναμική - ανοδικά το Χρηματιστήριο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Συνεχίζει - δίχως δυναμική - ανοδικά το Χρηματιστήριο
Ήπια κέρδη στο ΧΑ και διαφοροποίηση έναντι των διεθνών αγορών. Θετικό σήμα από τα futures της Wall Street.

Τελευταία ενημέρωση 13:00

Προσεκτικές κινήσεις καταγράφονται στις αγορές την Τετάρτη, καθώς οι αυξανόμενοι φόβοι για μια παγκόσμια ύφεση και οι αυξημένες γεωπολιτικές εντάσεις συνεχίζουν να επιβαρύνουν το κλίμα, με τις ειδήσεις για πιθανή παράταση του προγράμματος έκτακτης αγοράς ομολόγων της BoE να ενεργούν ως αντιστάθμισμα στη risk off διάθεση.

Από την άλλη για την εγχώρια αγορά σημείο έντονου προβληματισμού θα πρέπει να αποτελέσει η εικόνα του τζίρου, που συνεχώς βυθίζεται σε χαμηλότερα επίπεδα.

Όπως έχει επισημάνει άλλωστε το insider.gr μπορεί από τη μία πλευρά το Χρηματιστήριο Αθηνών να υστέρησε σημαντικά και να μην κατάφερε να ανέβει στο «άρμα» της διεθνούς ανοδικής τάσης, χάνοντας έτσι τουλάχιστον μια δεκαετία, στην οποία οι «ταύροι» υπερείχαν και κέρδιζαν κατά διαστήματα σημαντικό έδαφος, ωστόσο, η συμπεριφορά του και η προσπάθεια διαφοροποίησής του σε μια ιδιαίτερα δύσκολη συγκυρία, όπως αυτή που βιώνουμε κατά τη φετινή χρονιά, αποτελεί ένα σημείο κατατεθέν.

Σίγουρα, μπορεί κανείς να προσδώσει αρκετές ατέλειες και εναπομείναντα ανοιχτά «ρήγματα» ως προς τη δομή της εγχώριας αγοράς στη βάση της ιδιαίτερα χαμηλής ρευστότητας, του «κύματος» των δημόσιων προτάσεων αλλά και της αδυναμίας προβολής, εξωστρέφειας και προσέλκυσης ισχυρών ξένων κεφαλαίων. Ωστόσο, αυτό το μεγάλο κενό που είχε διαμορφωθεί, έχει αρχίσει, έστω και διστακτικά, να κλείνει, με την εγχώρια αγορά να εντείνει τις προσπάθειες διαμόρφωσης ενός νέου ελκυστικού επενδυτικού «story», υπό τη στήριξη των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης, της υπεραπόδοσης της ελληνικής οικονομίας και της αλλαγής σελίδας στις ελληνικές τράπεζες.

Για το ΧΑ, ο ΚΜΟ 200 ημερών βρίσκεται στις 872 μονάδες. Σημεία στήριξης 804 και 779 μονάδες και σημεία αντίστασης οι 823 και 834 μονάδες, σύμφωνα με τη Merit.

Παράλληλα, το ΧΑ υπεραποδίδει και την Τετάρτη έναντι των διεθνών αγορών. Συγκεκριμένα καταγράφει άνοδο 077% στις 815,22 μονάδες, έναντι ανόδου 0,55% για τον DAX και 0,41% για τον FTSE 100. Ο FTSE 25 σημειώνει άνοδο 1,07% στις 1.969,40 μονάδες και ο τραπεζικός ενισχύεται κατά 1,15% στις 539,82 μονάδες.

Επιστρέφουν οι αγοραστές έστω και διστακτικά σε τράπεζες και δεικτοβαρείς τίτλους.

Κέρδη 0,85% για την ΕΤΕ, 2,10% για την Alpha Bank και 1,64% για την Πειραιώς. Οριακή άνοδο καταγράφει η Eurobank στο 0,09% και τα 0,889 ευρώ.

Η υποχώρηση των προηγούμενων ημερών διαμόρφωσαν ενδιαφέροντα σημεία εισόδου σε τίτλους με ισχυρά θεμελιώδη. Έτσι, ανοδική αντίδραση καταγράφεται στον ισχυρό ΟΠΑΠ (2,06%) αλλά και σε Ελλάκτωρ (1,89%), Μυτιληναίο (1,31%), ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ (0,94%), και Aegean (2,14%). Αγοραστές επίσης βγαίνουν σε ΟΤΕ (0,93%) ElvalHalcor (1,34%) και σε ΜΟΗ (1,66%).

Κατοχύρωση κερδών σε Τέρνα Ενεργειακή.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Schmieding (Berenberg): Αναμένουμε σοβαρή ύφεση το χειμώνα - H εκτεθειμένη Γερμανία και το μικρό πλεονέκτημα της Ελλάδας

Παγκρήτια Τράπεζα: Το παρασκήνιο της ΑΜΚ και τα επόμενα βήματα

gazzetta
gazzetta reader insider insider