Τριήμερο αρνητικό σερί για τον χρυσό - Έβδομος διαδοχικός μήνας με απώλειες

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τριήμερο αρνητικό σερί για τον χρυσό - Έβδομος διαδοχικός μήνας με απώλειες
Συνεχίστηκε το σερί των απωλειών για τον χρυσό.

Ο χρυσός σημείωσε απώλειες τη Δευτέρα, διευρύνοντας το τριήμερο αρνητικό σερί ενώ ο Οκτώβριος κλείνει ως ο έβδομος συνεχόμενος μήνας πτώσης για το πολύτιμο μέταλλο.

Ειδικότερα, ο χρυσός παράδοσης Δεκεμβρίου διολίσθησε 4,10 δολάρια ή σχεδόν 0,3%, για να διαμορφωθεί στα 1.640,70 δολάρια η ουγγιά στην Comex. Για τον μήνα, οι τιμές του ενεργού συμβολαίου υποχώρησαν 1,9%, σύμφωνα με τα στοιχεία της αγοράς Dow Jones. Το έβδομο μηνιαίο αρνητικό σερί για τις τιμές του χρυσού είναι το μεγαλύτερο από το 1982.

Το ασήμι παράδοσης Δεκεμβρίου έχασε σχεδόν 0,2%, στα 19,119 δολ. ανά ουγγιά, με τις τιμές να αυξάνονται κατά 0,4% για το μήνα. Το παλλάδιο παράδοσης Δεκεμβρίου βούτηξε 3,5%, στα 1.831,70 δολάρια ανά ουγγιά, σημειώνοντας πτώση 16,1% για το μήνα, ενώ η πλατίνα Ιανουαρίου απώλεσε 2%, στα 930,0 δολ. ανά ουγγιά αλλά σε επίπεδο μήνα τα κέρδη της εκτοξεύθηκαν κατά 8,3%. Τέλος, ο χαλκός παράδοσης Δεκεμβρίου έχασε 1,6%, στα 3,375 δολάρια ανά λίβρα, με τις τιμές να σημειώνουν μηνιαίες απώλειες 1,1%.

Ορισμένοι επενδυτές παραμένουν δύσπιστοι για το εάν η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ θα στραφεί σε μια πιο επιθετική αύξηση των επιτοκίων της την Τευάρτη, σύμφωνα με τον Φαγουάντ Ραζακζάντα, αναλυτή αγοράς στο City Index και στο FOREX.com.

«Η Fed θα ανακοινώσει την απόφασή της για τα επιτόκια το απόγευμα της Τετάρτης. Μια αύξηση των επιτοκίων κατά 75 μονάδες βάσης είναι σχεδόν βέβαιη, αλλά δεν είναι πλήρως αξιολογημένη» έσπευσε να συμπληρώσει.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Κέρδη στις ευρωαγορές παρά ΑΕΠ και πληθωρισμό - Άλμα σχεδόν 6% τον Οκτώβριο

Πόσο «προσέχει» η ΕΚΤ σε όσα... λέει

LG: Έσοδα-ρεκόρ στο γ' τρίμηνο λόγω οικιακών συσκευών, ανταλλακτικών αυτοκινήτων

gazzetta
gazzetta reader insider insider