«Χτίζει» σερί πάνω από τις 900 μονάδες το Χρηματιστήριο

Παναγιώτης Σωτηρόπουλος
Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Χτίζει» σερί πάνω από τις 900 μονάδες το Χρηματιστήριο
Τις δυνάμεις του πάνω από το ορόσημο των 900 μονάδων μετρά ο Γενικός Δείκτης στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

Τελευταία ενημέρωση 15.41

Τις δυνάμεις του πάνω από το ορόσημο των 900 μονάδων μετρά ο Γενικός Δείκτης στο Χρηματιστήριο Αθηνών, «χτίζοντας» πάνω στα κέρδη που αποκόμισε κατά τη χθεσινή συνεδρίαση, τα οποία τον έφεραν σε θετικό έδαφος από τις αρχές του έτους.

Πιο αναλυτικά, ο Γενικός Δείκτης ενισχύεται κατά 0,49% στις 904,67 μονάδες, με τον τζίρο να ανέρχεται μέχρι στιγμής στα 37,15 εκατ. ευρώ, ενώ συνολικά έχουν διακινηθεί 11,36 εκατ. τεμάχια.

Ο δείκτης της υψηλής κεφαλαιοποίησης (Large Cap) ενισχύεται οριακά κατά 0,41% στις 2.196,05 μονάδες, ενώ ο Mid Cap κερδίζει 0,31% στις 1.379,67 μονάδες. Ο τραπεζικός δείκτης βρίσκεται στις 645,96 μονάδες, σημειώνοντας απώλειες 0,07%.

Στους επιμέρους δείκτες, ισχυρά κέρδη 2,3% σημειώνει ο κλάδος της Υγείας και της Ακίνητης Περιουσίας (+2,02%), ενώ τις μεγαλύτερες απώλειες καταγράφουν οι δείκτες των Ασφαλειών (-0,52%) και των Ταξιδιών (-0,51%).

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνουν οι μετοχές της ΔΕΗ (+2,07%), της Lamda Development (+2,05%) και της ΑΔΜΗΕ (+1,92%). Αντιθέτως τη μεγαλύτερη πτώση καταγράφουν οι μετοχές της Quest Συμμετοχών (-1,25%), της Alpha Bank (-0,91%) και του ΟΠΑΠ (-0,54%).

Ανοδικά κινούνται 50 μετοχές, 46 πτωτικά και 22 παραμένουν σταθερές.

Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές: Προοδευτική +20,00% και SATO +17,95%. Τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές: Prodea -9,77% και Βιοτέρ -8,39%.

Επιχειρηματικά νέα

Ανοίγει σήμερα το βιβλίο προσφορών της Εθνικής Τράπεζας για την έκδοση ομολόγου senior preferred στο πλαίσιο των εκδόσεων MREL για την κάλυψη της ελάχιστης απαίτησης ιδίων κεφαλαίων και επιλέξιμων υποχρεώσεων. Την έκδοση θα «τρέξουν» οι BofA Securities, Goldman Sachs Bank Europe SE, IMI- Intesa Sanpaolo, Nomura και UBS Investment Bank, ενώ στόχος της Εθνικής Τράπεζας είναι η άντληση ποσού 400 εκατ. ευρώ. Το ομόλογο αναμένεται να λάβει αξιολόγηση Ba3 από την Moody’s και B+ από την S&P.

Την ίδια στιγμή, σε προχωρημένες συζητήσεις με την Άβαξ για την απόκτηση μετοχών στη Γέφυρα του Ρίου βρίσκεται η Άκτωρ Παραχωρήσεις, όπως επισημαίνει σε ανακοίνωση της η Ελλάκτωρ. Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωση της η Ελλάκτωρ σημειώνει πως η εξ΄ολοκλήρου θυγατρική της, Άκτωρ Παραχωρήσεις βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις για την απόκτηση από την ΑΒΑΞ μετοχών των εταιρειών Γέφυρα Α.Ε. και Γέφυρα Λειτουργία Α.Ε., που αντιστοιχούν σε ποσοστά 5,69% και 6,35% του μετοχικού κεφαλαίου των ανωτέρω εταιρειών αντιστοίχως.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Intrakat: Αναπτυξιακή «τροχιά» με εξαγορές, ΑΠΕ, σταθερές ροές – Πώς θα «μπει» στον διαγωνισμό για Αττική Οδό

Attica Bank: Προχωρούν κανονικά οι διαδικασίες για την ΑΜΚ – Στέλνει σήμερα διευκρινίσεις στην Επ. Κεφαλαιαγοράς

gazzetta
gazzetta reader insider insider