Wall Street: Πιέσεις στον τεχνολογικό κλάδο - «Βουτιά» 15% για την Target

Παναγιώτης Σωτηρόπουλος
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Wall Street: Πιέσεις στον τεχνολογικό κλάδο - «Βουτιά» 15% για την Target
Σε αρνητικό έδαφος η αμερικανική αγορά παρά την ανθεκτικότητα των λιανικών πωλήσεων τον Οκτώβριο.

Τελευταία ενημέρωση 20.19

Eπιφυλακτικές κινήσεις καταγράφονται κατά τη συνεδρίαση της Τετάρτης στους κυριότερους δείκτες της Wall Street, με τα αποτελέσματα των κολοσσών του λιανεμπορίου στις ΗΠΑ για το γ' τρίμηνο να δίνουν τον τόνο στις συναλλαγές, ενώ στο «κάδρο» μπαίνουν και τα στοιχεία για τις λιανικές πωλήσεις του Οκτωβρίου.

Σημειώνεται πως η αγορά συνεχίζει να κινείται στους ρυθμούς του ράλι που ακολούθησαν οι προσδοκίες για μείωση του ρυθμού αύξησης των επιτοκίων από την Fed, μετά τα καλύτερα των εκτιμήσεων στοιχεία για τον πληθωρισμό Οκτωβρίου που δόθηκαν στη δημοσιότητα την προηγούμενη εβδομάδα.

Σε αυτό το κλίμα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones παραμένει ουσιαστικά αμετάβλητος σε σχέση με το κλείσιμο της Τρίτης στα επίπεδα των 33.610 μονάδων, ενώ ο διευρυμένος S&P 500 σημειώνει μικρές απώλειες της τάξης του 0,54% στις 3.970 μονάδες.

Μεγαλύτερες πιέσεις δέχεται, τέλος, ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq, ο οποίος υποχωρεί κατά 1,09% στις 11.234 μονάδες.

Στο ταμπλό της συνεδρίασης, «βουτιά» άνω του 15% σημειώνει η μετοχή της Target, καθώς η εταιρεία ανακοίνωσε πως τα κέρδη γ' τριμήνου μειώθηκαν σχεδόν κατά 50% σε σχέση με ένα χρόνο πριν, ενώ η αλυσίδα ετοιμάζει περικοπές 3 δισ. δολαρίων τα επόμενα χρόνια. Διψήφιες απώλειες σημειώνει και η μετοχή της Advanced Auto Parts.

Σε αρνητικό έδαφος βρίσκονται και οι τίτλοι των ανταγωνιστριών της Target, με τις Walmart, Bed Bath & Beyond, Home Depot και Costco να υποχωρούν περίπου κατά 1%, ενώ οι μετοχές των Kohl’s and Macy’s χάνουν άνω του 3%.

Τέλος, ισχυρές απώλειες σχεδόν 13% σημειώνει και η μετοχή της ταξιδιωτικής Carnival Cruise, ενώ οι τίτλοι των ανταγωνιστριών της Norwegian Cruise Line Holdings και Royal Caribbean χάνουν 2,7% και 2,8% αντίστοιχα.

Μάκρο

Απρόσμενη άνοδο κατέγραψαν οι λιανικές πωλήσεις στις ΗΠΑ για τον Οκτώβριο, «δείχνοντας» μια ανθεκτικότητα των Αμερικανών καταναλωτών απέναντι στον υψηλό πληθωρισμό και στην αύξηση του κόστους δανεισμού που προκαλεί η σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής από την ομοσπονδιακή τράπεζα της χώρας (Fed).

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε το αμερικανικό υπουργείο Εμπορίου, οι λιανικές πωλήσεις ενισχύθηκαν σε μηνιαίο επίπεδο κατά 1,3% έναντι μηδενικής μεταβολής τον Σεπτέμβριο και ενώ οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν μια άνοδο της τάξης του 1%.

Στο μεταξύ, μειωμένη εμφανίζεται η βιομηχανική παραγωγή στις ΗΠΑ τον Οκτώβριο, καταδεικνύοντας τις αντιξοότητες που αντιμετωπίζει ο κλάδος καθώς τα υψηλότερα επιτόκια εξασθενίζουν τη ζήτηση για αγαθά παρά τη σταδιακή άμβλυνση των διαταραχών στην εφοδιαστική αλυσίδα. Η βιομηχανική παραγωγή (παραγωγή από εταιρείες μεταποίησης, μεταλλευτικές και κοινής ωφέλειας) υποχώρησε συγκεκριμένα κατά 0,1% σε μηνιαία βάση τον Οκτώβριο, σύμφωνα με στοιχεία της Federal Reserve. Σημειώνεται ότι το μέγεθος είχε αναθεωρηθεί πτωτικά τον Σεπτέμβριο, δείχνοντας τελικά άνοδο 0,1%.

Επιχειρηματικά νέα

Πάνω από τις προβλέψεις των αναλυτών διαμορφώθηκαν τα έσοδα της Lowe's για το γ' τρίμηνο του 2022, σύμφωνα με τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε η αμερικανική αλυσίδα λιανεμπορίου.

Τα συνολικά έσοδα από πωλήσεις ανήλθαν σε 23,5 δισ. δολάρια έναντι 22,9 δισ. δολαρίων στο γ' τρίμηνο του 2021 και ενώ οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του FactSet ανέμεναν έσοδα στα 23,1 δισ. δολάρια. Τα προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή της εταιρείας διαμορφώθηκαν σε 3,27 δολάρια έναντι εκτίμησης των αναλυτών για 3,09 δολάρια ανά μετοχή.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Target: Απογοήτευσαν τα κέρδη στο γ' τρίμηνο - Ετοιμάζει περικοπές 3 δισ. δολαρίων, «βυθίζεται» η μετοχή

ΗΠΑ: Πάνω από τις εκτιμήσεις τα έσοδα της Lowe's για το γ' τρίμηνο

gazzetta
gazzetta reader insider insider