Πετρέλαιο: «Βουτιά» σχεδόν 5% σημείωσαν οι τιμές του αργού

Κώστας Αποστολόπουλος
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πετρέλαιο: «Βουτιά» σχεδόν 5% σημείωσαν οι τιμές του αργού
Στο χαμηλότερο επίπεδο από τα τέλη Σεπτεμβρίου οι τιμές στις ΗΠΑ.

Πτωτικά κινήθηκαν για δεύτερη συνεχόμενη συνεδρίαση οι τιμές στα συμβόλαια του πετρελαίου, με τις τιμές στις ΗΠΑ να υποχωρούν σχεδόν κατά 5% για να διαμορφωθούν στο χαμηλότερο επίπεδο από τα τέλη Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με στοιχεία της FactSet.

«Τα στασιμοπληθωριστικά οικονομικά δεδομένα, τα αυξανόμενα κρούσματα COVID στην Κίνα και οι hawkish φλυαρίες (της Fed) έχουν όλα προσθέσει κόντρα ανέμους στην αγορά πετρελαίου σήμερα», δήλωσε στο Marketwatch ο Tyler Richey, συνεκδότης της Sevens Report Research.

«Εάν η ροή των ειδήσεων παραμείνει τόσο αρνητική όσο ήταν σήμερα, τότε μια δοκιμή των χαμηλών του τέλους Σεπτεμβρίου στα μέσα προς τα άνω των 70 δολαρίων θα γίνει όλο και πιο πιθανή».

Το αμερικανικό αργό παράδοσης Δεκεμβρίου υποχώρησε 3,95 δολάρια ή 4,6%, για να διαμορφωθεί στα 81,64 δολάρια το βαρέλι στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης, το χαμηλότερο τελείωμα από τις 30 Σεπτεμβρίου.

Από την άλλη, το brent παράδοσης Ιανουαρίου έχασε 2,10 δολάρια ή 2,3%, κλείνοντας στα 90,76 δολάρια το βαρέλι, στο χαμηλότερο επίπεδο από τις 9 Νοεμβρίου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Σε χαμηλά τριών εβδομάδων το πετρέλαιο

gazzetta
gazzetta reader insider insider