Wall Street: Πτωτικά ξεκινά η εβδομάδα των Ευχαριστιών - Ράλι για τη Disney

Κώστας Αποστολόπουλος
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Wall Street: Πτωτικά ξεκινά η εβδομάδα των Ευχαριστιών - Ράλι για τη Disney
Η εβδομάδα που ξεκινά σήμερα, θα είναι ελλιπής, καθώς την Πέμπτη, 24 Νοεμβρίου, είναι η Ημέρα των Ευχαριστιών στις ΗΠΑ.

Τελευταία ενημέρωση 19:04

Πτωτικά κινούνται τη Δευτέρα οι δείκτες της Wall Street, καθώς παρά τα μικρά κέρδη της Παρασκευής η προηγούμενη εβδομάδα έκλεισε με απώλειες στον απόηχο των δηλώσεων κορυφαίων αξιωματούχων της Fed όπου έδωσαν «σήμα» για περαιτέρω αυξήσεις των βασικών επιτοκίων της Ομοσπονδιακής Τράπεζας, «διαλύοντας» έτσι την αισιοδοξία που ακολούθησε τα θετικά στοιχεία για τον αμερικάνικο πληθωρισμό.

Την Δευτέρα, ο Dow Jones κινείται πτωτικά 0,31% στις 33.642 μονάδες, ο S&P 500 χάνει 0,60% στις 3.941 μονάδες, και ο Nasdaq υποχωρεί 1,10% στις 11.023 μονάδες.

Υπενθυμίζεται, πως η εβδομάδα που ξεκινά σήμερα, θα είναι ελλιπής, καθώς την Πέμπτη, 24 Νοεμβρίου, είναι η Ημέρα των Ευχαριστιών όπου στις ΗΠΑ γιορτάζεται ως πανεθνική αργία και το χρηματιστήριο θα παραμείνει κλειστό.

Αλλά τις απώλειες στην αγορά μετοχών –που συνδυάστηκαν με μια ανάμεικτη περίοδο ανακοίνωσης αποτελεσμάτων όπου τα «χαρτιά» του λιανικού εμπορίου ήταν αυτά που ξεχώρισαν- συνοδεύει και μία «βουτιά» στο αμερικανικό δολάριο, το οποίο χάνει 3,36% τον Νοέμβριο, σημειώνοντας έτσι τον χειρότερο μήνα από τον Ιούλιο 2020, όταν είχε υποχωρήσει κατά 4,15%.

Σε επιχειρηματικά νέα, την απρόσμενη επιστροφή του επί 4 δεκαετίες πρώην επικεφαλής της Disney, Μπόμπ Άιγκερ, στο τιμόνι του ομίλου ανακοίνωσε ο αμερικανικός γίγαντας της ψυχαγωγίας, με παράλληλη και άμεση απομάκρυνση του Μπομπ Τσάπεκ.

Η είδηση ξάφνιασε μεν, αλλά το τέλος του Μπομπ Τσάπεκ από την ηγεσία της εταιρείας δεν ήταν κεραυνός εν αιθρία. Η θητεία του Τσάπεκ που διήρκεσε λιγότερο από έτος ήταν γεμάτη με μελανά σημεία από κακή δημοσιότητα, προβλήματα σε νέες κυκλοφορίες και στα ψυχαγωγικά πάρκα (από όπου και προερχόταν), με τελικό πλήγμα τα πλέον αποτελέσματα που ανακοίνωσε στις αρχές του Νοεμβρίου. Αξίζει δε να σημειωθεί πως ο Τσάπεκ ήταν προσωπική επιλογή του Άιγκερ ως διάδοχος του. Η μετοχή της Disney πραγματοποιεί ράλι περί του 9%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Disney: Ο παλιός είναι αλλιώς - Επιστρέφει ο Άιγκερ ως CEO

Κόλινς (Fed): Μπορεί να αποφευχθεί η ύφεση στις ΗΠΑ - Στο «τραπέζι» οι μεγάλες αυξήσεις των επιτοκίων

Wall Street: Κέρδη στο φίνις για την Παρασκευή, με την προσοχή στα επιτόκια - Πτώση σε επίπεδο εβδομάδας

gazzetta
gazzetta reader insider insider