Ευρωαγορές: Ισχυρά κέρδη κόντρα στο αρνητικό κλίμα των τελευταίων ημερών

Κώστας Αποστολόπουλος
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ευρωαγορές: Ισχυρά κέρδη κόντρα στο αρνητικό κλίμα των τελευταίων ημερών
Αναπόφευκτά ενισχυτικά στο κλίμα, λειτούργησαν και τα χθεσινοβραδινά κέρδη στην Wall Street

Τελευταία ενημέρωση 14:26

Ανοδικά κινούνται την Τετάρτη οι ευρωπαϊκές αγορές μετά και τις χθεσινές ήπιες απώλειες, προσπαθώντας να βγάλουν αντίδραση στο κλίμα ανησυχίας που επικρατεί το τελευταίο διάστημα για την διαφαινόμενη επέκταση του κύκλου αύξησης των επιτοκίων από τις κεντρικές τράπεζες για την αντιμετώπιση του πληθωρισμού, και τους επακόλουθους φόβους για μία πιο βαθιά και επίμονη ύφεση.

Ο Stoxx καταγράφει ισχυρά κέρδη, με όλους τους κλάδους να διαπραγματεύονται σε θετικό έδαφος, και με τις μετοχές του λιανικού εμπορίου ξεχωρίζουν ακολουθούμενες από εκείνες των ταξιδίων και αναψυχής.

Αναπόφευκτά ενισχυτικά στο κλίμα, λειτούργησαν και τα χθεσινοβραδινά κέρδη στην Wall Street, καθώς και εκεί οι αγοραστές αντέδρασαν «σπάζοντας» ένα τετραήμερο πτωτικό σερί, με τον Dow Jones να ηγείται της ανοδικής κίνησης.

Έτσι, o Stoxx 600 κερδίζει 1% στις 428,42 μονάδες ενώ ο Eurostoxx 50 ενισχύεται 0,92% στις 3.837 μονάδες. Στη Φρανκφούρτη ο DAX σημειώνει άνοδο 0,75% στις 13.988 μονάδες, στο Παρίσι ο CAC 40 ανέρχεται στις 6.517 με άνοδο 1,03% και στο Λονδίνο ο FTSE 100 κερδίζει 0,87% στις 7.434 μονάδες. Στην περιφέρεια της Ευρωζώνης, ο FTSE MIB στο Μιλάνο σημειώνει κέρδη 0,95% στις 23.943 μονάδες και στη Μαδρίτη ο IBEX 35 ενισχύεται 0,80% στις 8.250 μονάδες.

Η εικόνα στην Ασία

Στον απόηχο της αναπάντεχης κίνησης της Bank of Japan κινήθηκαν και οι δείκτες στα ασιατικά χρηματιστήρια, κλείνοντας με μεικτά πρόσημα.

Στο Τόκιο ο Nikkei 225 υποχώρησε 0,68%, στο Σύδνεϋ ο S&P/ASX 200 κατάγραψε ισχυρά κέρδη 1,29%, ενώ στην Κίνα ο Shanghai και ο SZSE Component έχασαν 0,17% και 0,34% αντίστοιχα. Στο Χονγκ Κονγκ ο Hang Seng ενισχύθηκε 0,21% και στη Σεούλ ο KOSPI διολίσθησε ελαφρά 0,19%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Αντέδρασε η Wall Street - Τέλος στο 4ήμερο αρνητικό σερί

Amazon: Βλέψεις να προσφέρει δορυφορικό Internet και στην Ελλάδα

Sam Bankman-Fried: Συνοδεία πρακτόρων του FBI εκδίδεται σήμερα στις ΗΠΑ

gazzetta
gazzetta reader insider insider