Κέρδη στην Wall Street με «αέρα» από τα αμερικανικά μάκρο - Ισχυρή άνοδος για την Tesla

Αλέξανδρος Βέλμαχος
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κέρδη στην Wall Street με «αέρα» από τα αμερικανικά μάκρο - Ισχυρή άνοδος για την Tesla
Το αμερικανικό χρηματιστήριο προσπαθεί να κλείσει με άνοδο μια αρνητική χρονιά. Από την αρχή του 2022 ο Dow Jones χάνει 9%, ο S&P 500 20% και ο Nasdaq 34%.

(upd) Ανοδικές κινήσεις σημειώνει η Wall Street για την προτελευταία συνεδρίαση του 2022, προσπαθώντας να ανακάμψει από τις χθεσινές απώλειες και με τους επενδυτές να έχουν στο επίκεντρο της προσοχής του τα στοιχεία για την πορεία της αμερικανικής οικονομίας.

Στην κίνηση των δεικτών, ο Dow Jones κερδίζει 1,19% ή 391 μονάδες στις 33.266 μονάδες.

Ο S&P 500 ενισχύεται 1,85% ή 69,83 μονάδες στις 3.853 μονάδες.

Ο Nasdaq ανεβαίνει 2,6% ή 266 μονάδες στις 10.479 μονάδες.

Το θετικό κλίμα έρχεται καθώς το αμερικανικό χρηματιστήριο προσπαθεί να καλύψει λίγο από το χαμένο έδαφος μιας κατά τα άλλα ιδιαίτερα αρνητικής χρονιάς. Από την αρχή του 2022 ο Dow Jones χάνει 9%, ο S&P 500 20% και ο Nasdaq 34%.

Μάκρο και Fed

Η -εντός των εκτιμήσεων- αύξηση των νέων αιτήσεων για επιδόματα ανεργίας στις ΗΠΑ που ανακοινώθηκε νωρίτερα την Πέμπτη στρέφει και πάλι το ενδιαφέρον της αγοράς στις επόμενες κινήσεις της ομοσπονδιακής τράπεζας των ΗΠΑ (Fed). Οι ενδείξεις για το ότι οι αυξήσεις των επιτοκίων της Fed έχουν αρχίσει να «παγώνουν» την οικονομία της χώρας συμβάλουν στις πιέσεις για ηπιότερη σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής της τράπεζας το επόμενο χρονικό διάστημα.

Σε αυτό το πλαίσιο, οι επενδυτές αναμένουν στην πλειονότητα τους μια αύξηση των επιτοκίων της Fed κατά 0,25% στην επόμενη συνεδρίαση της νομισματικής επιτροπής της τράπεζας (FOMC) στην αρχή του Φεβρουαρίου, έναντι αύξησης 0,50% που ανακοινώθηκε τον Δεκέμβριο.

Επιχειρηματικές εξελίξεις

Η μετοχή της Tesla σημειώνει κέρδη 5,8% μετά από τις δηλώσεις του επικεφαλής της εταιρείας, Έλον Μασκ, που εμφανίστηκε καθησυχαστικός προς τους υπαλλήλους του, ζητώντας τους να μην «επηρεάζονται από την τρέλα του χρηματιστηρίου». Σύμφωνα με τον 2ο πλουσιότερο άνθρωπο του πλανήτη, η Tesla «επιδεικνύει συνεχή εξαιρετική απόδοση» και «μακροπρόθεσμα, πιστεύω πολύ ότι θα είναι η πιο πολύτιμη εταιρεία στη Γη».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Tesla: Στα 17 δισ. δολάρια το κέρδος από το σορτάρισμα της μετοχής

gazzetta
gazzetta reader insider insider