Πετρέλαιο: Η Σαουδική Αραβία μειώνει τις τιμές προς την Ασία - Υποτονική παραμένει η ζήτηση

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πετρέλαιο: Η Σαουδική Αραβία μειώνει τις τιμές προς την Ασία - Υποτονική παραμένει η ζήτηση
Η ναυαρχίδα της εταιρείας Arab Light μειώθηκε στα 1,80 δολάρια το βαρέλι, 1,45 δολάρια λιγότερο από την τιμή αυτού του μήνα. 

Μειώσεις στις τιμές του πετρελαίου της που προορίζεται για την Ασία ανακοίνωσε η Σαουδική Αραβία σηματοδοτώντας ότι η ζήτηση στην βασική της αγορά παραμένει υποτονική καθώς οι οικονομίες επιβραδύνονται και τα κρούσματα κορονοϊού στην Κίνα αυξάνονται.

Όπως αναφέρει το Bloomberg, τα συμβόλαια του brent έχουν υποχωρήσει από σχεδόν 125 δολάρια το βαρέλι τον Ιούνιο σε λιγότερο από 80 δολάρια, με τις τιμές να πέφτουν 7,5% αυτή την εβδομάδα.

Τα υψηλά επιτόκια και το ισχυρό δολάριο έχουν πλήξει τη ζήτηση στις ΗΠΑ, την Ευρώπη και την Κίνα. Η Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα, επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, αυτή την εβδομάδα δήλωσε ότι αναμένει ότι το ένα τρίτο της παγκόσμιας οικονομίας θα εισέλθει σε ύφεση φέτος.

Η κρατικά ελεγχόμενη Saudi Aramco μείωσε τις τιμές για όλους τους τύπους αργού που θα αποσταλεί στην Ασία τον Φεβρουάριο. Η ναυαρχίδα της εταιρείας Arab Light μειώθηκε στα 1,80 δολάρια το βαρέλι, 1,45 δολάρια λιγότερο από την τιμή αυτού του μήνα.

Η Aramco μείωσε επίσης τις τιμές για αποστολές στην περιοχή της Μεσογείου.

Επανέναρξη της δραστηριότητας της Κίνας

Ωστόσο, πολλοί traders πετρελαίου αναμένουν ότι οι τιμές θα ανακάμψουν το β’ τρίμηνο καθώς η πανδημία στην Κίνα χαλαρώνει και, ενδεχομένως, οι ρωσικές προμήθειες πέφτουν λόγω των κυρώσεων που σχετίζονται με την εισβολή της στην Ουκρανία.

Τον περασμένο μήνα, ο OPEC+, αποφάσισε να διατηρήσει σταθερή την παραγωγή αφού την είχε μειώσει κατά 2 εκατ. βαρέλια την ημέρα τον Οκτώβριο. Η συμμαχία έχει προγραμματιστεί να συνεδριάσει τον Ιούνιο, αν υπάρχει και η πιθανότητα να συγκληθεί νωρίτερα εάν οι τιμές κινηθούν σημαντικά.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Παρέμβαση Μακρόν για το ρεύμα: Επαναδιαπραγμάτευση για «τα υπερβολικά συμβόλαια»

Νέες απώλειες 5,3% για το πετρέλαιο - Σχεδόν σε χαμηλό μήνα

Σκρέκας: Η Ελλάδα και τον Δεκέμβριο στις χώρες της ΕΕ με τις φθηνότερες τιμές λιανικής στο ρεύμα

gazzetta
gazzetta reader insider insider