Νέα άνοδος στο Χρηματιστήριο με διάσπαση των 950 μονάδων - Καταλύτης οι τράπεζες

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Νέα άνοδος στο Χρηματιστήριο με διάσπαση των 950 μονάδων - Καταλύτης οι τράπεζες
Σε θετικό έδαφος συνέχισε το Χρηματιστήριο την Πέμπτη, επιτυγχάνοντας παράλληλα στη δεύτερη προσπάθεια του τη διάσπαση των 950 μονάδων.

Σε θετικό έδαφος συνέχισε το Χρηματιστήριο την Πέμπτη, επιτυγχάνοντας παράλληλα στη δεύτερη προσπάθεια του τη διάσπαση των 950 μονάδων, εν μέσω ενός κλίματος νευρικότητας στη Ευρώπη αλλά και στις ΗΠΑ.

Η Wall Street διολισθαίνει εκ νέου καθώς τα big caps συνεχίζουν να καταγράφουν ελεύθερη πτώση, ενώ ενδεικτικό είναι πως η διοίκηση της αμερικανικής εταιρείας ειδών σπιτιού Bed Bath & Beyond άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο χρεοκοπίας, με τη μετοχή της να βουλιάζει...!

Πέραν αυτού, ο επενδυτικός «γίγαντας» BlackRock, σκιαγραφεί ένα αρκετά δυσοίωνο πλαίσιο ως προς την πορεία που θα χαράξουν οι αγορές κατά το νέο έτος, εκκινώντας μάλιστα ένα νέο «investment playbook» στη βάση της αλλαγής και αναδιαμόρφωσης του ευρύτερου συστήματος και των στρατηγικών του παρελθόντος. Μάλιστα διατηρεί την «underweight» θέση σε μετοχές και ομόλογα αναμένοντας μεγαλύτερο πόνο το επόμενο διάστημα καθώς η Fed δε θα σταματήσει εύκολα την πορεία αύξησης των επιτοκίων.

Περνώντας στη Λεωφόρο Αθηνών, η αγορά δείχνει αξιοσημείωτες αντοχές στο διεθνές περιβάλλον και με καλύτερα κάπως συναλλακτική εικόνα. Στη σημερινή συνεδρίαση υπήρξε αρχικώς ένα κλίμα ήπιας κατοχύρωσης κερδών σε χαρτιά που έχουν καταγράψει πολυετή υψηλά, κάτι που έδωσε τη θέση του σε μια νέα σειρά εντολών με έμφαση στις τράπεζες.

Η εικόνα στο ταμπλό - Ξεχώρισαν Eurobank - Alpha Bank

Ο Γενικός Δείκτης επιχείρησε για δεύτερη φορά τη διάσπαση των 950 μονάδων, καταφέρνοντας προς τις δημοπρασίες να πέρασει τον πήχη. Έτσι, ο ΓΔ σημείωσε άνοδο 0,57% στις 951,45 μονάδες, με τον τζίρο να ενισχύεται στα 62,52 εκατ. ευρώ. Ο FTSE 25 ενισχύθηκε κατά 0,86% στις 2.310,34 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης υπεραπέδωσε με κέρδη 1,88% στις 677,78 μονάδες.

Όπλο των αγοραστών αποτέλεσαν σήμερα οι τράπεζες, με τους τίτλους των τεσσάρων συστημικών να κλείνουν στο «πράσινο» και με την Alpha Bank και τη Eurobank να ξεχωρίζουν.

Συγκεκριμένα, η μετοχή της Alpha κατέγραψε άνοδο 1,95% στα 1,07 ευρώ, η Eurobank σημείωσε κέρδη 2,64% στα 1,129 ευρώ, ενώ η ΕΤΕ ενισχύθηκε κατά 0,93% στα 3,89 ευρώ. Με κέρδη άνω του 1% έκλεισε η μετοχή της Πειραιώς στο +1,63% και στα 1,499 ευρώ.

Πέραν των τραπεζών ώθηση στην αγορά έδωσε η Quest με κέρδη 3,45% στα 5,10 ευρώ αλλά και ευρύτερα τα blue chips που λίγο πολύ έμειναν σε θετικό έδαφος.

Η Coca Cola έκλεισε στο +0,36%, ο ΟΤΕ στο +0,96%, η Μυτιληναίος στο 1,09% και η Jumbo στο 1,67% ήταν μερικοί τίτλοι στους οποίους στράφηκαν οι αγοραστές.

Ήπιο profit taking σε Τέρνα Ενεργειακή, διυλιστήρια και Viohalco.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Κρούει τον κώδωνα του κινδύνου η BlackRock, τα χειρότερα είναι μπροστά για τις αγορές

Πόσο ακριβότερα πληρώνουμε τα δάνεια στην Ελλάδα – Στο 2% η ψαλίδα στα επιχειρηματικά

Τι «βλέπει» η Deutsche Bank για την αγορά κρυπτονομισμάτων το 2023

gazzetta
gazzetta reader insider insider