Ευρωαγορές: Συνέχισαν και την Τετάρτη την ανοδική τους πορεία - «Βουτιά» 15% για την Credit Suisse

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ευρωαγορές: Συνέχισαν και την Τετάρτη την ανοδική τους πορεία - «Βουτιά» 15% για την Credit Suisse
Οι επενδυτές είχαν ξανά στραμμένο το βλέμμα στις ειδήσεις που έρχονται από το «μέτωπο» της Fed.

Συνέχισαν την ανοδική τους πορεία τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια και την Τετάρτη, με τους επενδυτές να παρακολουθούν προσεκτικά τις κινήσεις των κεντρικών τραπεζών αναζητώντας «σημάδια» για την συνέχιση της επιτοκιακής πολιτικής.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 ενισχύθηκε κατά 0,64% στις 462,40 μονάδες, με το θετικό momentum να διατηρείται για τρίτη συνεχόμενη ημέρα στα ταμπλό των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων, ενώ ο Eurostoxx 50 κατέγραψε κέρδη 0,98% στις 4.250 μονάδες.

Στο Λονδίνο, ο FTSE 100 σημείωσε κέρδη 0,35% στις 7.912 μονάδες, ενώ ο γαλλικός CAC 40 κατέγραψε άνοδο 0,96% στις 7.188 μονάδες και στη Φρανκφούρτη, ο DAX διαμορφώθηκε 0,69% υψηλότερα στις 15.519 μονάδες.

Ο ιταλικός FTSE MIB κέρδισε 1,23% στις 27.496 μονάδες και ο ισπανικός IBEX 35 διαμορφώθηκε 0,19% υψηλότερα στις 9.244 μονάδες.

Οι επενδυτές είχαν ξανά στραμμένο το βλέμμα στις ειδήσεις που έρχονται από το «μέτωπο» της Fed, με τον επικεφαλής της Fed στη Νέα Υόρκη Τζον Ουίλιαμς να αποστέλλει νέο μήνυμα για συνέχιση στη ρότα των αυξήσεων, μετά και το τελευταίο σήμα του Πάουελ που εντούτοις δεν πτόησε τα χρηματιστήρια. Συγκεκριμένα, οι αγορές επιλέγουν να βλέπουν τη θετική όψη του νομίσματος - όπως έχουν δείξει το τελευταίο διάστημα - και εστιάζουν στο γεγονός ότι ο πληθωρισμός αποκλιμακώνεται και αυτό αναγνωρίζεται από την Fed.

Ο διευθύνων σύμβουλος της JP Morgan Τζέιμι Ντίμον έσπευσε να προειδοποιήσει πάντως ότι είναι πολύ νωρίς για να κηρύξουμε τη νίκη στον πληθωρισμό.

Στο σκέλος των επιχειρήσεων, εν τω μεταξύ, η μετοχή της Credit Suisse σημείωσε «βουτιά» κοντά στο 15%, μετά τις ζημίες 1,51 δισ. δολ. που ανακοίνωσε για το τέταρτο τρίμηνο.

Την ίδια ώρα, η μετοχή της Siemens γνώρισε «άλμα» σε υψηλό 52 εβδομάδων, μετά τα ενθαρρυντικά αποτελέσμαστα που ανακοίνωσε για το τέταρτο τρίμηνο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Κατακρημνίζεται η Credit Suisse: Καθαρή ζημία 1,5 δισ. δολάρια το δ' τρίμηνο - Μαζική φυγή πελατών

Siemens: Ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις τα κέρδη τριμήνου - Αναβάθμισε τις προβλέψεις για το έτος

gazzetta
gazzetta reader insider insider