Μητσοτάκης: Όποιος αρνείται να αξιολογηθεί δεν έχει θέση στο εκπαιδευτικό σύστημα - Eξετάζονται προτάσεις για μείωση της ύλης

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Μητσοτάκης: Όποιος αρνείται να αξιολογηθεί δεν έχει θέση στο εκπαιδευτικό σύστημα - Eξετάζονται προτάσεις για μείωση της ύλης
Η εικόνα στα σχολεία μας είναι βελτιωμένη, αν αναλογιστεί κανείς ότι από το 2019 έχουμε προσθέσει 39.000 μόνιμους εκπαιδευτικούς, είπε ο πρωθυπουργός.

Καλή επιτυχία στη νέα ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, ευχήθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, το οποίο επισκέφθηκε.

Η εικόνα στα σχολεία μας είναι βελτιωμένη, αν αναλογιστεί κανείς ότι από το 2019 έχουμε προσθέσει 39.000 μόνιμους εκπαιδευτικούς, είπε ο πρωθυπουργός και αναφέρθηκε αναλυτικά στις παρεμβάσεις που έχουν γίνει στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση, ενώ έκανε και «μία αποτίμηση της προόδου που έχει σημειωθεί τα τελευταία χρόνια, αλλά και των σημαντικών προκλήσεων που υπάρχουν».

Όσον αφορά την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών, η οποία -όπως είπε- δεν έχει φέρει ακόμα τα προσδοκώμενα αποτελέσματα, ξεκαθάρισε πως όποιος αρνείται να αξιολογηθεί δεν έχει θέση στο εκπαιδευτικό σύστημα.

«Συζητήσαμε την πορεία της αξιολόγησης των εκπαιδευτικών και νομίζω ότι εδώ πρέπει να είμαστε ειλικρινείς ότι είναι μια καινούργια διαδικασία, η οποία ακόμα δεν έχει φέρει τα προσδοκώμενα αποτελέσματα. Και εδώ θέλω να είμαι πολύ σαφής, ειδικά για την κατηγορία εκείνων των εκπαιδευτικών που αρνούνται επί της αρχής να αξιολογηθούν. Η θέση μας εδώ με ξεκάθαρη κατεύθυνση που έχω δώσει στο υπουργείο είναι πολύ σαφής: Αν κάποιος αρνείται επί της αρχής να αξιολογηθεί, δεν πρέπει να έχει θέση στο δημόσιο σύστημα εκπαίδευσης», είπε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι εξετάζονται προτάσεις για μια λελογισμένη μείωση της ύλης. «Πιστεύω ότι θα πρέπει να ασχοληθούμε περισσότερο και το συζητήσαμε με την Υπουργό στο ωρολόγιο πρόγραμμα, με την ποιότητα αλλά και την ποσότητα της ύλης. Και με ικανοποίηση άκουσα ότι εξετάζονται προτάσεις από το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής για μια λελογισμένη μείωση της ύλης, έτσι ώστε να δώσουμε μεγαλύτερη έμφαση στην ποιότητα και όχι στην ποσότητα», επεσήμανε.

Επίσης, ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι συζητήθηκε «ένα ζήτημα το οποίο πιστεύω ότι απασχολεί όλους τους γονείς αλλά και όλα τα παιδιά που έχει να κάνει με τον επαγγελματικό προσανατολισμό και πώς μπορούμε να βοηθήσουμε τα παιδιά ενδεχομένως σε μια νεότερη ηλικία. Στην τρίτη γυμνασίου ίσως είναι η κατάλληλη εκείνη τη στιγμή να εντοπίσουμε τις κλίσεις τους, τις δεξιότητές τους και τα ενδιαφέροντά τους, ώστε να τους κατευθύνουμε ως προς το ακαδημαϊκό αλλά και το επαγγελματικό τους μέλλον».

Από πλευρά της, η υπουργός Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη ανάφερε μεταξύ άλλων: «Σήμερα μιλήσαμε για την Πρωτοβάθμια και τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, γενική, ειδική και επαγγελματική. Δώσαμε έμφαση κυρίως στην καλή προετοιμασία της χρονιάς, αποτιμώντας κιόλας το πως έχουμε πάει αυτά τα χρόνια. Δώσαμε ιδιαίτερη έμφαση και στην πρόσθεση πολύ σημαντικού αριθμού μόνιμου προσωπικού, αλλά και στις μεγάλες καινοτομίες που εφαρμόστηκαν τα τελευταία χρόνια. Δεν πρέπει να ξεχνάμε και τις προσθήκες που η νέα χρονιά θα φέρει, αλλά και βελτιώσεις που δεν έχουν να κάνουν μόνο με τις υποδομές, έχουν να κάνουνε με τα βιβλία, με νέα προγράμματα σπουδών, όλα αυτά που μπορούν να αλλάξουν την ποιότητα της εκπαίδευσης».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Μαρινάκης: Η αντιπολίτευση είτε κοροϊδεύει είτε ζητά χρεοκοπία

Χρυσοχοΐδης: Η απαγόρευση εκδηλώσεων στα Εξάρχεια ισχύει μόνο για την παράνομη κατάληψη του «Εξωστρεφή»

Χατζηδάκης: Τον Σεπτέμβριο στη ΔΕΘ δεύτερη δέσμη μέτρων στήριξης για τη μεσαία τάξη

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider